Κρήτη: Η απόφαση του δικαστηρίου για το θάνατο του Παντελή Δουρουντάκη

0
509

Το βράδυ της Παρασκευής, μετά από πολύωρη διαδικασία, το ΜΟΔ Ρεθύμνου, εξέδωσε την απόφασή του για το θάνατο του 70χρονου κτηνοτρόφου από τα Σφακιά Παντελή Δουρουντάκη.
 
Το δικαστήριο με ψήφους 6 προς 1, έκρινε τον 45χρονο βασικό κατηγορημένο αθώο κατά πλειοψηφία, καθώς δέχτηκε τον ισχυρισμό του, ότι βρισκόταν σε άμυνα.
 

Μειοψήφησε η πρόεδρος του δικαστηρίου η οποία εκτίμησε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος για την ανθρωποκτονία σε κατάσταση βρασμού.

Η ποινή που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου ήταν 6 μήνες και 600 ευρώ, για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.
 
Οι συγγενείς του Παντελή Δουρουντακη ξέσπασαν στο άκουσμα της απόφασης, φανερά απογοητευμένοι, λέγοντας ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης σημείωσαν ότι το δικαστήριο δέχτηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει ο 45χρονος αλλά βρισκόταν σε άμυνα.
 
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι ο 40χρονος αδελφός του 45χρονου και ο 32χρονος ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο βρέθηκε θαμμένος ο Παντελής Δουρουντάκης, κρίθηκαν επίσης αθώοι.