Κρήτη: Γιατροί κατηγορούνται για το θάνατο ενός τρίχρονου αγοριού

0
103

Μετά από πολλές αναβολές αναμένεται να συνεχιστεί το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη για το θάνατο ενός αγοριού τριών ετών, το Μάιο του 2014 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι παιδίατροι του Νοσοκομείου καθώς και ένας ιδιώτης γιατρός, στους οποίους οι γονείς του άτυχου παιδιού, επιρρίπτουν την ευθύνη για το θάνατό του.

Το τρίχρονο αγόρι είχε μεταφερθεί τότε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με υψηλό πυρετό και μετά από ιατρικές εξετάσεις που υπεβλήθη, τόσο οι γιατροί του νοσοκομείου όσο και ο ιδιώτης γιατρός, αποφάνθηκαν ότι επρόκειτο για αμυγδαλίτιδα.

Η κατάσταση όμως του παιδιού επιδεινώθηκε, ώσπου τελικά ξεψύχησε.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της δίκης οι ιδιώτες γιατροί του Ρεθύμνου,απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους σε ένδειξη συμπαράστασης για τους κατηγορούμενους συναδέλφους τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί αναφέρουν:

“Την Τρίτη 13 Μαρτίου όλοι οι ιδιώτες παιδίατροι του Ρεθύμνου θα απουσιάζουμε από τα ιατρεία μας και θα βρισκόμαστε στο δικαστήριο προκειμένου να υπερασπιστούμε το λειτούργημά μας, τα ισχύοντα πρωτόκολλα – κατευθυντήριες οδηγίες που όλοι οφείλουμε να εφαρμόζουμε και εφαρμόζουμε καθημερινά, με απόλυτο σεβασμό προς τους μικρούς ασθενείς μας και τις οικογένειές τους».