Κρήτη: Φουρτούνες στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές

0
448

Με απόφαση του κεντρικού οργάνου του ΚΙΝΑΛ αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες στην Κρήτη για την επιλογή υποψηφίων τους οποίους θα στηρίξει το κόμμα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο νησί. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Kriti24.gr με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της στήριξης του Σταύρου Αρναουτάκη και τον διαγκωνισμό που υπάρχει ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για το εάν θα δώσει τελικά και αυτό το χρίσμα στον νυν Περιφερειάρχη Κρήτης.

Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Ηράκλειο και των τεσσάρων Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, όπου προβλέπεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

 Σε ότι αφορά τους υποψήφιους Δημάρχους που θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ στις επόμενες Δημοτικές εκλογές οι κατά τόπους διαδικασίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως είναι γνωστό υπάρχει στο Δήμο Χανίων, όπου υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο εμφανίζονται να είναι τέσσερα στελέχη που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο και συγκεκριμένα οι κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, Παναγιώτης Σημαντηράκης, Μανώλης Κεμεσίδης και η κ. Νάνσυ Αγγελάκη, την ίδια στιγμή που πληροφορίες θέλουν το ΚΙΝΑΛ να συζητά και με τον νυν Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα για την στήριξή του. 

Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναβάλλεται και η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Κλεισθένης: Πρόοδος ή οπισθοδρόμηση» που είχε διοργανώσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του Κινήματος Αλλαγής, την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, με ομιλητές τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκη και τον υπεύθυνο του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ, Άγγελο Τόλκα.