Κρήτη: Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές με λεία που ξεπερνά τις 42.000 ευρώ

0
141

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης, δύο αλλοδαποί ηλικίας 21 και 24 ετών, που από τον Μάρτιο του 2018 έως και την 15.01.2019 είχαν διαπράξει σύμφωνα με τις αρχές μια ντουζίνα κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Το δίδυμο που είχε στο ενεργητικό του και άλλες δύο απόπειρες, κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 42.000 ευρώ.

Aναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ

Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (15.01.2019) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Ηρακλείου δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων (12 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) που διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 21 και 24 ετών κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου προέκυψε ότι από τον Μάρτιο του 2018 έως και την 15.01.2019, είχαν διαπράξει συνολικά δεκατέσσερις (14) κλοπές – διαρρήξεις (12 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 29.398 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, των οποίων η αξία ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 12.600 ευρώ.

Από Αστυνομικούς των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες τους, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.