Κρήτη: Επί ποδός η Πυροσβεστική την Κυριακή | Μπαράζ πυρκαγιών σε όλο ο νησί

0
40

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για την Πυροσβεστική, καθώς η μια πυρκαγιά άναβε μετά την άλλη σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. 

Συγκεκριμένα εκδηλώθηκαν 6 πυρκαγιές με την πυροσβεστική να δίνει πραγματικό αγώνα για την κατάσβεσή τους. 

Ειδικότερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 10:37 το πρωί στον Σωματά του Δήμου Ρεθύμνης. Για την κατάσβεση της έσπευσαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την Π.Υ. Ρεθύμνου.

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 12:50 ξέσπασε φωτιά στον Καλλικράτη Σφακίων. Τρία στρέμματα δασικής-χορτολιβαδικής έκτασης έγιναν στάχτη. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε η Π.Υ. Βρυσών με δύο οχήματα και τέσσερις υπαλλήλους.

Στις 13:29 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Ρεθύμνης, όπου πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Π.Υ. Ρεθύμνης, πρόλαβαν τα χειρότερα. 

Παράλληλα πυρκαγιά σε δασική-χορτολιβαδική έκταση ξέσπασε χθες στις 14.02, στην Παλέ του δήμου Αγίου Βασιλείου. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με έξι υπαλλήλους από το Π.Κ. Σπηλίου. Από την πυρκαγιά κάηκαν 10 τ.μ. δασικής έκτασης, 10 τ.μ. γεωργικής και 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 15.50, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Γιους Κάμπος του δήμου Αμαρίου. Έσπευσαν στο σημείο δύο οχήματα με πέντε υπαλλήλους από το Π.Κ. Σπηλίου που έσβησαν τις φλόγες. Η φωτιά έκαψε 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Πυρκαγιά όμως εκδηλώθηκε και στις 16:19 στο Ορεινό Μακρύ Γιαλού. Εκεί επενέβησαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Π.Υ. Ιεράπετρας. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter