Κρήτη: Eπένδυση 150 εκατ. ευρώ με 3 ξενοδοχεία και 208 κατοικίες

0
75

Στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) προωθείται το επενδυτικό σχέδιο “CAPE THOLOS LUXURY RESORT” του ξενοδοχειακού ομίλου Μεταξά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον νομό Λασιθίου και αφορά στην ανάπτυξη σύνθετης τουριστικής επένδυσης ξενοδοχειακών υποδομών και παραθεριστικής κατοικίας σε συνολική έκταση 1.400 στρεμμάτων.

Αυτό αποφασίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ – Enterprise Greece.Ο Ανδρέας Μεταξάς μίλησε για την επένδυση αυτή στην εφημερίδα Πατρίς του Ηρακλείου, λέγοντας ότι η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 150 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών 5άστερων ξενοδοχείων και 208 παραθεριστικών κατοικιών (συνολικά  1.542 κλινών) αλλά και την κατασκευή μαρίνας 80 σκαφών.

“Το Καβούσι του Δήμου Ιεράπετρας είναι μια πολύ όμορφη περιοχή, ένα παρθένο μέρος και η επένδυσή μας θέλουμε να προσφέρει προστιθέμενη αξία στο ν. Λασιθίου όπου προχωρούν και άλλες σημαντικές επενδύσεις”, τόνισε ο κ.Μεταξάς.

Η επένδυση αναμένεται να ξεκινήσει μετά από 2-3 χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση.”Όταν ολοκληρωθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων, που είναι χρονοβόρο και περίπλοκο, μπορούμε να προχωρήσουμε και στην αναζήτηση επενδυτή.

KΜέχρι τώρα δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις, είναι νωρίς, αφού εκκρεμεί το ζήτημα με τις αδειοδοτήσεις”, ανέφερε στη συνέντευξη ο κ.Μεταξάς.

Πηγή: TornosNews.gr