Κρήτη: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2000 αμπούλες γέλιου

0
142

Αποτελεσματικός ήταν ένας ακόμη έλεγχος της αστυνομίας σε περιοχή της Κρήτης για τον εντοπισμό αμπουλών με αέριο γέλιου, αυτού του νέου ναρκωτικού.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας Χερσονήσου σε συγκεκριμένα μπαρ το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στα Μάλια συνολικά 2000 αμπούλες γέλιου.

Οι αμπούλες βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του καταστήματος, ενώ συνελήφθη ο 48χρονος ιδιοκτήτης.

Ποιο αναλυτικά:

Συνελήφθη, σήμερα (12.08.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου (ΤΑΕ), 48χρονος ημεδαπός για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, σήμερα (12.08.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 48χρονου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 48χρονος να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση εντός του καταστήματος φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2.140 αμπούλες με αέριο γέλιου, 

50 μεταλλικά φιαλίδια,

τέσσερις χιλιάδες εξακόσια (4.600) αχρησιμοποίητα μπαλόνια

εκατό (100) χρησιμοποιημένα μπαλόνια

Επιπλέον συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις υγειονομικής διάταξης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.