Κρήτη: Ενα ταπεινό πτηνό μας λέει τι καιρό θα κάνει το χειμώνα στο νησί μας

0
697

Μία διαφορετική πρόβλεψη για τον καιρό το φετινό χειμώνα στο νησί μας, βασιζόμενη όχι σε επιστημονικά στοιχεία, αλλά στην εμπειρία ανθρώπων, που παρατηρούν τη φύση, δίνει στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Η μακροχρόνια πρόβλεψη προέρχεται από ένα ορνιθολόγο και παρατηρητή του καιρού από την Κρήτη, τον κ. Μιχάλη Δρετάκη, ο οποίος τη βασίζει στην εμφάνιση ενός ταπεινού πτηνού στο νησί, του Λούγαρου.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη για το φετινό χειμώνα, από τον κ. Μιχάλη Δρετάκη, όπως την καταγράφει ο Σάκης Αρναούτογλου:

«Ο καλός μου φίλος από την Κρήτη, Μιχάλης Δρετάκης (Michalis Dretakis) εκτός απο εξαίρετος επιστήμονας ορνιθολόγος είναι και φοβερός ερασιτέχνης μετεωρολόγος και παρατηρητής καιρού (καρατσεκαρισμένο εδώ και χρόνια :)) κι έδωσε σήμερα το δικό του «μερομηνι» για τον καιρό της Κρήτης για τον φετινό χειμώνα βασισμένο σε μια παρατήρησή του!

Και γράφει στη σελίδα του:

«Το δικό μου μερομήνι για το φετινό χειμώνα. Απογοήτευση. Η εμφάνιση Λούγαρων στην Κρήτη συμπίπτει με κακές καιροχονιές τύπου 1992-1993, 1999-2000, 2017-2018. Εντάξει επιστημονικά δε λέει να κάνουμε τέτοιες αναγωγές αλλά είναι μια παρατήρηση – σύνδεση που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Τυχαία;»

Σύμφωνα με το Μιχάλη:

«κακές καιροχρονιές» για την Κρήτη και μόνο για την Κρήτη σημαίνει μειωμένες βροχοπτώσεις και πάνω απο τον μέσο όρο θερμοκρασίες για το νησί»!