Δύο νεκρούς άφησε πίσω της σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, πληροφορίες το πύρινο μέτωπο στην Κρύα Βρύση του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.
Οι δύο πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημά τους στην περιοχή Σαχτούρια, στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχασαν τον προσανατολισμό τους από τους πυκνούς καπνούς. Κατά τις έως τώρα αναφορές πρόκειται για δύο πυροσβέστες ηλικίας 28 και 60 ετών, ο ένας εποχικός και ο άλλος πενταετούς υποχρέωσης.
-Η φωτιά στο Ρέθυμνο μαίνεται ανεξέλεγκτη από νωρίς το μεσημέρι και ήδη έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι
– Στη Νέα Κρύα Βρύση Ρεθύμνου επιχειρούν 125 πυροσβέστες, με 27 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων της 3ης και της 19ης ΕΜΟΔΕ και περιοδικά 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Λόγω ωστόσο της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, οι αρμόδιες αρχές έχουν αποστείλει διαδοχικά προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές που απειλούνται να τις εκκενώσουν χωρίς καθυστέρηση και να κατευθυνθούν με ασφάλεια προς το Ρέθυμνο, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής, μηνύματα εκκένωσης έχουν σταλεί για την Κρύα Βρύση, τα Σακτούρια, τις Μέλαμπες, τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Παύλο και την Τριόπετρα, ενώ λίγο μετά τις 17:00 δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και για το χωριό Ακούμια, καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται απειλητικά προς την περιοχή.


















