Κρήτη: Δωρίζουν τα όργανα του εγκεφαλικά νεκρού γιου τους από τροχαίο

0
68

Σε μία ανυπέρβλητη προσφορά ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν οι γονείς του ανήλικου δικυκλιστή που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 12 Νοεμβρίου σε τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο, καθώς ο άτυχος νεαρός, σύμφωνα με τους γιατρούς θεωρείται πλέον εγκεφαλικά νεκρός.

Ο 17χρονος οδηγός είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν κοντά στο Τσαλικάκι, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, είχε χάσει τον έλεγχο της μηχανής του, στην οποία επέβαινε, χωρίς προστατευτικό κράνος.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μέχρι σήμερα, νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση στην Μοναδά Εντατικής Θεραπείας, λόγω των τραυμάτων που υπέστη στο κεφάλι.

Οι ελπίδες όμως των δικών του να δουν τον άτυχο νέο ξανά υγιή, δυστυχώς διαψεύστηκαν, καθώς οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη και θεωρείται πλέον εγκεφαλικά νεκρός.

Έτσι, μέσα στην ανείπωτη θλίψη τους, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής τους, αποφάσισαν μετά και από πρόταση των γιατρών, να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Μια σπουδαία προσφορά ζωής, η διαδικασία της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, αφού ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έχει ήδη ενημερωθεί από τους γιατρούς και απομένει πλέον ο έλεγχος καταλληλότητας των οργάνων του νεαρού.