Κρήτη: Διασωληνώθηκε 53χρονος με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και διακομίστηκε στο Ηράκλειο

0
317

Επιδεινώθηκε η υγεία ενός 53χρονου ασθενούς, που νοσηλευόταν στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί και να διακομιστεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο μεταξύ στην κλινική νοσηλεύονται 10 ακόμα άτομα, που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ ένα ακόμα θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε.

Αυξάνονται οι νοσηλείες στην Κρήτη

Αυξάνονται και στην Κρήτη οι νοσηλείες ασθενών είτε στις κλινικές Covid του νησιού είτε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης να βρίσκεται “επί ποδός” προκειμένου όποτε χρειαστεί να ανοίξει νέες κλίνες σε ΜΕΘ ή στις κλινικές Covid.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ένας άντρας 83 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχασε τη μάχη με το φονικό ιό, ενώ και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη διαχείριση της πανδημίας έχει επικαιροποιηθεί.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία των νοσηλειών στο νησί, συνολικά 66 είναι οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτη. Από αυτούς, 14 συμπολίτες μας παραμένουν σε ΜΕΘ οι 13 μάλιστα διασωληνωμένοι, και οι υπόλοιποι 52 σε κλινικές covid.

Ειδικότερα: 

-Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 23 ασθενείς, 16 στην κλινική Covid και 7 στη ΜΕΘ,  όλοι διασωληνωμένοι

-Στο Βενιζέλειο 14 ασθενείς,10 στην μονάδα Covid και 4 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι

-Στο Νοσοκομείο Χανίων 9 ασθενείς, 8 στην κλινική Covid και ένας σε ΜΕΘ που όμως δεν είναι διασωληνωμένος.

-Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 11 ασθενείς, όλοι στην μονάδα  Covid

-Στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου 5 ασθενείς, 3 στην Covid και 2 στη ΜΕΘ

-Στο νοσοκομείο Σητείας 1 ασθενής στην κλινική Covid

-Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας 1 ασθενής στη μονάδα Covid

-Στο νοσοκομείο Νεάπολης 2 ασθενείς στην μονάδα Covid

πηγή: goodnet.gr