Κρήτη: Δεν είχαν αφήσει ούτε σπίτι, ούτε επιχείρηση που να μην την διαρρήξουν

0
127

Είχαν γίνει ο τρόμος και ο φόβος τόσο στην Ιεράπετυρα, όσο και την Σητεία. Όμως μετα από 17 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στην δράση δυο ημεδαπών. 

Σύμφωνα με το αναλυτικό δελτίο της ΕΛ.ΑΣ.: 

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας συνολικά δεκαεπτά (17) υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και Σητείας.

Συνελήφθησαν χθες τα απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δύο ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα χθες το πρωί άγνωστες δράστες αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού με χρήση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ηλεκτρονικές συσκευές και αγροτικά εργαλεία.

Άμεσα αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικά εργαλεία (ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου, ηλεκτροκόλληση κ.λ.π), 3 μαχαίρια, σιδερένιος λοστός, κουκούλες προσώπου (fullface) και κροτίδες.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 24.02.2018 έως και την 08.05.2020 οι δύο συλληφθέντες από κοινού, είχαν διαπράξει δεκαέξι (16) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας και Σητείας αφαιρώντας ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα (φωτοβολταϊκά συστήματα. μπαταρίες, κλιματιστικά, γεννήτριες καλοριφέρ, χορτοκοφτικά μηχανήματα κ.λ.π.) συνολικής χρηματικής αξίας 34.800 ευρώ.

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης εγκλήματος.

Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αποδόθηκαν στους παθόντες.
Επίσης σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία της για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και Βεγγαλικών πυροτεχνημάτων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας Λασιθίου.