Κρήτη: Δέκα συνολικά φυτείες “εντόπισε” το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ

0
165

Καρπούς απέδωσε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πού στήθηκε από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί.

Η επιχείρηση εστιάστηκε στον Μυλοπόταμο και με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ εντοπίστηκαν συνολικά δέκα χασισοφυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Εντοπίστηκαν, σήμερα (21.08.2017) το πρωί, σε πέντε (5) Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μυλοποτάμου, δέκα (10) φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά  εξακόσια εβδομήντα πέντε (675) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε πέντε διαφορετικές αγροτικές και ορεινές δύσβατες περιοχές του παραπάνω Δήμου, δέκα (10) ειδικά διαμορφωμένοι  χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς εξακόσια εβδομήντα πέντε (675) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης. 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter