Κρήτη: Από μηχανική βλάβη έμειναν δύο σκάφη στη θάλασσα

0
122

Πολύ δουλειά είχε το απόγευμα της Τετάρτης το Λιμενικό σώμα στον Άγιο Νικόλαο, καθώς σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ιδιωτικά σκάφη με αλλοδαπούς επιβαίνοντες παρουσίασαν μηχανική βλάβη και χρειάστηκε να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το Δελτίο τύπου του Λιμενικού σώματος:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής «ΘΥΤΟΥΡ» Τ. Σύρου 278 με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη μαρίνα Αγίου Νικολάου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του οποίου το «ΘΥΤΟΥΡ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίου Νικολάου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου , απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .

Επίσης, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το ιστιοφόρο «MY WAY» σημαίας Ολλανδίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΥΔΑΡΑΣ» Αγίου Νικολάου .

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το επαγγελματικό ταχύπλοο σκάφος «ΡΟΥΛΑ» Λ.Α.Ν. 1251 με τη συνδρομή του οποίου το «MY WAY» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίου Νικολάου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου , απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας .

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter