Κρήτη: Απεβίωσε γνωστός παλαίμαχος δημοσιογράφος

0
32

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Ηρακλείου Απολλόδωρος Σαατσάκης, πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών.

Ο Απολλόδωρας Σαατσάκης, τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, είχε ασκήσει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας από διάφορα πόστα σε πολλές εφημερίδες της Κρήτης.

Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί 30 χρόνια, από το 1951 μέχρι και το 1981 ενώ εργάστηκε σε πολλές αθηναϊκές αλλά και τοπικές εφημερίδες.

Υπήρξε διευθυντής σύνταξης επί δέκα χρόνια στην «Μεσόγειο», τέσσερα στην «Αλλαγή» και πέντε στην «Καθημερινή» στην Κρήτη, ενώ τον Φεβρουάριο του 2009 είχε τιμηθεί με τη Χρυσή Πένα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΣΗΕΠΗΝ 

Ψήφισμα εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων με το άγγελμα του θανάτου του συναδέλφου της ΕΣΗΕΠΗΝ, Απολλόδωρου Σαατσάκη συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα:
– Να εκπροσωπηθεί το Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος.
– Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
– Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.
– Αντί στεφάνου θα κατατεθούν χρήματα στα παιδικά χωριά SOS.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΕΑΣ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων συνήλθε εκτάκτως με το άγγελμα του θανάτου του Απολλόδωρου Σαατσάκη, μέλους του ΤΕΑΣ και αποφάσισε ομόφωνα:
– Να εκπροσωπηθεί το Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος.
– Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.
– Αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα στα παιδικά χωριά SOS.
– Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Απολλόδωρου Σαατσάκη

Ο Απολλόδωρος Σαατσάκης υπηρέτησε την δημοσιογραφία από το 1951 έως και το 1981.  Τα τριάντα αυτά χρόνια καταξιώθηκε στην συνείδηση των συναδέλφων του και των αναγνωστών του ελληνικού Τύπου. Η Κρήτη, επί μακρά διαστήματα, είχε το προνόμιο να συνδεθεί με την επαγγελματική του πορεία και με την εγκυρότητα του δημόσιου λόγου του, ο οποίος υπήρξε πάντα: δημοκρατικός, αδέσμευτος, με κοινωνική ευαισθησία, σύνεση, και κριτική ευστοχία.  

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τους Ενεργούς Πολίτες

Φτωχότερη από σήμερα η δημοσιογραφία στην Κρήτη καθώς έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Απολλόδωρος Σαατσάκης, ένας δημοσιογράφος που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφία επί δεκαετίες, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Έχοντας διατελέσει δημοσιογράφος αλλά και διευθυντής σε Εφημερίδες του Ηρακλείου, και όχι μόνο, διακρίθηκε για την πιστή τήρηση των αρχών της δημοσιογραφίας τιμώντας το χώρο που επέλεξε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά.

Οι «Ενεργοί Πολίτες» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του