Κρήτη: 650 χιλ. ευρώ στους δήμους Φαιστού και Χερσονήσου από το “Φιλόδημο”

0
10

Ανακοίνωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για τη χρηματοδότηση με το ποσό των 650.195,20 € από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» προς τους Δήμους Φαιστού και Χερσονήσου:

«Με μεγάλη ικανοποίηση και στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση των Δήμων Φαιστού και Χερσονήσου του Ν. Ηρακλείου με συνολικό ποσό ύψους 650.195,20€ από το πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ειδικότερα, ο Δήμος Φαιστού χρηματοδοτείται με το ποσό των 600.000€ για την κατασκευή: α) Μεταλλικού Κελύφους του Αθλητικού Κέντρου Ζαρού και β) Μεταλλικού Κελύφους του Κολυμβητηρίου Μοιρών και την ενεργειακή του αναβάθμιση, ενώ ο Δήμος Χερσονήσου χρηματοδοτείται με το ποσό των 50.195,20€ για την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή, την μεταφορά και την τοποθέτηση στεγάστρων, καθώς και για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, με σκοπό την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της περιοχής.

Οι χρηματοδοτήσεις των έργων αυτών αναμένεται να έχουν θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας, καθώς συμβάλλουν στην παροχή καλύτερων συνθηκών μετακίνησης, αλλά και ασφαλέστερων και ποιοτικότερων συνθηκών άθλησης, με σύγχρονες και ενεργειακά φιλικές δομές.

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υφυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, τόσο για την άψογη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, όσο και για τη συνεχή και έμπρακτη ανταπόκρισή του στις ανάγκες των Δήμων και των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter