Κρίσιμη συζήτηση στο Σ.τ.Ε. για την επένδυση μαμούθ στο Κάβο Σίδερο

0
67

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η συζήτηση της ερχόμενης Παρασκευής στο ΣτΕ σχετικά με το ζήτημα της επένδυσης – μαμούθ στο Κάβο Σίδερο στο Λασίθι. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να συζητηθεί η προσφυγή κατοίκων και φορέων του Λασιθίου κατά του Προεδρικού Διατάγματος το οποίος έδινε το «πράσινο φως» για την μεγάλη τουριστικών επένδυση Βρετανών κολοσσών.

Υπενθυμίζεται, πως τον περασμένο Μάιο, ένα χρόνο μετά την έγκριση του σχεδίου διατάγματος για την υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης σε έκταση της Μονής Τοπλού κοντά στο Φοινικοδάσος στο Βάι, η «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» και 140 κάτοικοι του Λασιθίου με νέα προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιχείρησαν να μπλοκάρουν το έργο.

Στην προσφυγή τους ζητούσαν την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2016 και με το οποίο άναβε το πράσινο φως για την υλοποίηση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) “Ίτανος Γαία” στη θέση Κάβο Σίδερο.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΣτΕ, η συζήτηση επί της συγκεκριμένης προσφυγής θα συζητηθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή cretapost.gr