Κορωνοϊός – Τραμπ: Θα δοθούν 1.000 δόσεις πειραματικού φαρμάκου για κλινικές δοκιμές

0
36

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως οι κλινικές δοκιμές για ένα πιθανό φάρμακο κατά του φονικού κορωνοϊού θα αρχίσουν σύντομα στη Νέα Υόρκη, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι o συνδυασμός του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη, που χορηγείται κατά της ελονοσίας, και του αντιβιοτικού azithromycin μπορεί να χτυπήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Οι κλινικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη θα αρχίσουν με υπάρχοντα φάρμακα τα οποία ενδεχομένως να αποδειχτούν αποτελεσματικά κατά του κορωνοϊού. Έχουμε 1.000 δόσεις που θα μοιραστούν αύριο [σήμερα]» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Με προεδρικό διάταγμα ο έλεγχος τιμών των ιατρικών υλικών στην εποχή του κορωνοϊού

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες προεδρικό διάταγμα για την αποτροπή της αποθήκευσης ιατρικών υλικών κρίσιμων στη μάχη κατά της εξάπλωσης της COVID-19, αλλά και ενδεχόμενης προσπάθειας χειραγώγησης των τιμών.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ειδικής έρευνας για το ίδιο ζήτημα.

«Αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα –δεν θα επιτρέψουμε την αποθήκευση κρίσιμων υλικών και την χειραγώγηση των τιμών, πλήττοντας την υγεία της Αμερικής σε αυτή την ώρα της ανάγκης» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ.

Πηγή: protothema.gr