Κορωνοϊός: Στο “πορτοκαλί” πέρασε και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

0
168

Πορτοκαλί είναι πλέον όλη η Κρήτη στο νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. 

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, οι Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Λασιθίου, περνούν ανεβαίνουν και αυτές επίπεδο 3 επιτήρησης (πορτοκαλί), ακολουθώντας τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου.

«Ο στόχος μας είναι να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα όπου και όποτε χρειαστεί, αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, εκτός από τις ΠΕ Χανίων και Λασιθίου, ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) οι Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας και Κορινθίας.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) οι εξής δήμοι: Λέρου, Ζακύνθου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, δυτική Λέσβου, Λέρου, Μυτιλήνης, Σιφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Έβρου (εκτός Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Σερρών, Πέλλας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής δήμοι: Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου.

 Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από δω και πέρα όσοι ανεμβολίαστοι εργάζονται σε τουρισμό και εστίαση, θα πρέπει να κάνουν δύο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα, για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο υφυπουργός θα είναι υποχρεωμένοι κάθε εβδομάδα, να κάνουν ένα self test και ένα rapid test.