Κορωνοϊός: Με καθυστέρηση το δώρο του Πάσχα

0
71

Μετάθεση του χρόνου καταβολής του δώρου Πάσχα για το καλοκαίρι, φαίνεται ότι είναι το επικρατέστερο σενάριο στοι οποίο καταλήγει η κυβέρνηση.

«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται.

Ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία» διευκρίνισε χθες ο πρωθυπουργός.

Ειδικά η τελευταία φράση του πρωθυπουργού ενισχύει το ενδεχόμενο ναι μεν να μην «χαθεί» το δώρο του Πάσχα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η καταβολή του να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους επομένως είναι ένα ποσό που δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί από τις επιχειρήσεις (ήδη έχει ανασταλεί η καταβολή διάφορων υποχρεώσεων τους).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους εργοδότες να καταβάλλουν το δώρο του Πάσχα αργότερα κι όχι τον Απρίλιο. Πιθανόν να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση, έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος οι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας όπως και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: naftemporiki