Κορωνοϊός: Η εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη

0
169

Παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κρήτη, γεγονός που καθυστερεί την αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος, σύμφωνα με την ανάλυση του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη και του Δρ. Σπύρου Καρακίτσιου για το enikos.gr, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά και την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ του αριθμού των κρουσμάτων του τελευταίου 48ωρου, η ανάλυση σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας στο νησί είναι η εξής:

Στο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν 28 κρούσματα παρατηρείται μείωση σε σχέση με το Σάββατο. Λόγω των έντονων διακυμάνσεων που σημειώνονται στην πορεία της πανδημίας ως αποτέλεσμα του πολύ μεγάλου αριθμού φορέων του μεταλλαγμένου στελέχους Β.1.1.7, το Ηράκλειο έχει μεγάλη διασπορά του ιού και αυτή η δυναμική σίγουρα θα καθυστερήσει τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως κόκκινη ίσως και μέχρι το πρώτο 15θήμερο του Μαΐου.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ηράκλειο

Στα Χανιά με 24 κρούσματα έχουμε αύξηση σε σχέση με το Σάββατο και υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις που δυσχεραίνουν τη συστηματική αποκλιμάκωση. Και τα Χανιά θα παραμείνουν ανάμεσα στις κόκκινες περιοχές και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στα Χανιά

Αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στο Ρέθυμνο με 10 κρούσματα, στο οποίο η έντονα ανοδική τάση της προηγούμενης εβδομάδας, έχει περιέλθει σε πορεία ισχυρής αποκλιμάκωσης, που έχει φέρει την περιοχή κοντά στο όριο του αποχαρακτηρισμού ως κόκκινη.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Ρέθυμνο

Στο Λασίθι παρατηρείται μείωση σε σχέση με το Σάββατο καθώς εντοπίστηκαν 4 κρούσματα και παρατηρούνται έντονες διακυμάνσεις, οι οποίες όμως διατηρούνται κάτω από το όριο της κόκκινης περιοχής.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στο Λασίθι

ΠΗΓΗ: enikos.gr