Κόντρες στο Δήμο Αποκορώνου μεταξύ Προέδρου ΔΣ και επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης 

0
134

Απάντηση σε δημοσιευμένη επιστολή του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αποκορώνου, κ. Σγουράκη έδωσε με δελτίο τύπου του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Αποστολάκης.

Στην απάντηση αναφέρει:

Σχετικά με την επιστολή του κ. Σγουράκη η οποία δημοσιεύτηκε στις 07/2/2017, έχω ν’ αναφέρω τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 28/12/2016 η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από την υπ’ αρ. Πρωτ. 14130/ 22-12-2016 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή δημοσιεύτηκε και επιδόθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα με τίτλο “Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο ΕΠ “Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020””.
Κατά τη διάρκεια της διαλογικής συζήτησης έγινε αναλυτική παρουσίαση από την Υπηρεσία του Δήμου της προόδου της μελέτης σχετικά με την αδειοδότηση ΣΜΑ στη συγκεκριμένη περιοχή. Θέμα το οποίο είναι σε εξέλιξη.
Εξάλλου, σχετικές δηλώσεις του δημάρχου Αποκορώνου, φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα στις 31/12/2016, όπου αναφερόταν επίσης με σαφήνεια στο θέμα.

Όμως, ο κατ’ επιλογή απών κύριος Σγουράκης απαιτεί (όπως αναφέρει ο ίδιος) το θέμα του ΣΜΑ να έρθει (ξανά) στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας διότι στις 28-12-2016 όπου και συζητήθηκε αποφάσισε να αποχωρήσει χωρίς βέβαια να φροντίσει να μάθει για την εξέλιξη της συζήτησης.
Θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Σγουράκη ότι τα δημοτικά συμβούλια μεταδίδονται ζωντανά στο site του Δήμου καθώς επίσης υπάρχουν και στο κανάλι του δήμου στο YouTube για ενημέρωση.

Αν όμως δεν είναι η άγνοια, αλλά σκοπιμότητες που ωθούν τον κ. Σγουράκη σ’ αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τότε αυτό πολύ σύντομα θα φανεί. Κάτι τέτοιο βέβαια για ένα τόσο σημαντικό θέμα θα ήταν ο ορισμός της πολιτικής ανευθυνότητας. Ελπίζω να μην συμβαίνει αυτό και να πρόκειται για απλή άγνοια.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ιωάννης Αποστολάκης

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter