Κόντρα δηλώσεων Κεφαλλογιάννη – Μαμουλάκη για τον ΒΟΑΚ

0
48

Σε κόντρα δηλώσεων ανάμεσα στον Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, εξελίσσονται τα νεότερα για τον ΒΟΑΚ, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη:

«Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χάρης Μαμουλάκης δήλωσε χθες ότι περιμένει από τον Αύγουστο του 2019 τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Καραμανλή να επισκεφθούν την Κρήτη και να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Είτε έχει ασθενή μνήμη είτε σκοπίμως παραπληροφορεί τους Κρητικούς.

Υπενθυμίζεται στον κ. Μαμουλάκη ότι στις 8 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας κ. Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκαν την Κρήτη, εγκαινιάζοντας την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ενδεχομένως, ο κ. Μαμουλάκης δεν ενημερώθηκε ότι ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Χανιά όπου σε σύσκεψη στην Περιφέρεια, παρουσία όλων των αυτοδιοικητικών, εξέθεσε λεπτομερώς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται το φθινόπωρο η κατάθεση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με σκοπό το 2021 το έργο του ΒΟΑΚ να μπει στο στάδιο της υποβολής των τεχνικών και οικονομικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται, τέλος, στον κ. Μαμουλάκη αυτό που γνωρίζει κάθε Κρητικός όσον αφορά στον ΒΟΑΚ: ότι επί τεσσερισήμισι έτη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, όχι μόνο δεν προχώρησε καμία μελέτη, αλλά το μόνο που παρέδωσε τον Ιούλιο του 2019 ήταν μια έκθεση ιδεών».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον Χάρη Μαμουλάκη:

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της Κυβέρνησης ΝΔ, είναι η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των Υπουργών της, ακόμα κι όταν αυτοί υπηρετούν στο ίδιο Υπουργείο. Δεν εξηγείται αλλιώς η απάντηση του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη σε σχετική δήλωσή μου, με την οποία επαναφέρει τα περί «έκθεσης ιδεών». Δεν άκουσε τον προϊστάμενο του Υπουργό κ. Καραμανλή, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή μόλις τον προηγούμενο μήνα, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτησή μου, ότι συνεχίζει – έστω και με καθυστέρηση – τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό δηλαδή που ο ίδιος ο κ. Κεφαλογιάννης θεωρεί «έκθεση ιδεών»; Δεν άκουσε τον Υπουργό του να παραδέχεται ότι πριν τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι κυβερνήσεις, επί 30 χρόνια έλεγαν ψέματα για τον ΒΟΑΚ επειδή δεν είχαν το θάρρος να πουν, όπως δήλωσε, ότι απαιτούνται διόδια;

Κατανοώ ότι ο ίδιος αρκείται στις γενικόλογες δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έγιναν τον Φεβρουάριο και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η παρουσίαση του σχεδίου της Κυβέρνησης ΝΔ. Όπως άλλωστε είναι λογικό, δηλώσεις του τύπου «εξετάζουμε», «βλέπουμε», «συζητάμε» και «ελπίζουμε», δεν μπορούν να καλύψουν τους Κρητικούς.

Σχετικά με το τι έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν χρειάζεται απάντηση. Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κεφαλογιάννης. Έκανε αυτά που συνεχίζει, όπως τα συνεχίζει, η ΝΔ. Αλλά όπως φαίνεται, λείπει και σήμερα το θάρρος της παραδοχής. Ένα πράγμα είναι καλό να έχει κατά νου ο κ. Υφυπουργός, που μάλλον έχει χάσει την επαφή με το συγκεκριμένο θέμα: Το σύνολο της κοινωνίας της Κρήτης, ασχέτως πολιτικής τοποθέτησης, περιμένει τη συνέχιση του έργου της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έκανε η ΝΔ με το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου (έστω και αναγκαστικά αφού το έργο ήταν συμβασιοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ). Περιμένει έναν σύγχρονο και ασφαλή ΒΟΑΚ. Περιμένει πράξεις από την Κυβέρνηση κι όχι να ασκεί αντιπολίτευση, στην αντιπολίτευση.»