ΚΚΕ: Πραγματική ανακούφιση μπορεί να δώσει μόνο η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων

0
58

Την πλήρη κατάργηση των «αντιλαϊκών» φόρων και απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών ζητεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, σε σχόλιό του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανήλθαν στο τέλος του Ιουνίου σε 5,475 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 727 εκατ. ευρώ τον τελευταίο μήνα.

«Η αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να διογκώνονται και τις κατασχέσεις να πολλαπλασιάζονται, αποδεικνύει ότι η “επόμενη μέρα” που υπόσχεται η κυβέρνηση στο κεφάλαιο προϋποθέτει την άγρια φορολόγηση του λαού, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και νέες ενισχύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Τονίζει επίσης ότι «πραγματική ανακούφιση στον λαό μπορεί να δώσει μόνο η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, το κούρεμα χρεών για τα λαϊκά στρώματα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών και άλλα μέτρα που περιέχονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ».

Πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter