ΚΚΕ Ηρακλείου: “Πιο επίκαιρη από ποτέ η αποφασιστική ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων του νομού”

0
28

Το σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές στο Ηράκλειο που σημειώθηκαν την Τρίτη 21 Ιουνίου:

“Στα δύο σημεία που έπιασαν φωτιά χθες, στις επιχειρήσεις στις Μαλάδες του Δήμου Ηρακλείου και στο Βουλισμένο Αλώνι στο Δήμο Μαλεβιζίου, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη του ΚΚΕ, κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής.

Στο σημείο της πυρκαγιάς στις Μαλάδες βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.
Επίσης, τηλεφωνική παρέμβαση έκαναν ο Δημήτρης Βρύσαλης, Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, και ο Μιχάλης Χουστουλάκης, Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, στον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα για να γίνει υπεύθυνη ενημέρωση για την κατάσταση και έκταση των πυρκαγιών.

Στην παρέμβαση πρόβαλαν την ανάγκη να κινητοποιηθούν άμεσα όλα τα μέσα της πυρόσβεσης και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και κατοίκων των ευρύτερων περιοχών.

Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες που το ΚΚΕ και κοινοβουλευτικά και εδώ στο Ηράκλειο, σε συνάντηση με το Σύλλογο Πυροσβεστών Ηρακλείου, αναδείκνυε τους μεγάλους και υπαρκτούς κινδύνους λόγω της κατάστασης στην Πυροσβεστική και της παντελούς έλλειψης προετοιμασίας, ενόψει αντιπυρικής περιόδου, με ευθύνη της Κυβέρνησης και διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων.

Οι χθεσινές πυρκαγιές βάζουν στο προσκήνιο την ανάγκη τώρα, πριν να είναι αργά, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν έστω και καθυστερημένα οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.”

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter