Κέντρα Ανοικτού Εμπορίου και στην Ιεράπετρα

0
69

Για ένα έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα υποστηρίξει τον επιχειρηματικό ιστό της πόλης με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικής εμπορικής ταυτότητας της Ιεράπετρας, συζήτησαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης,oΑντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνος Λουτσέτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης και οΑντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, κ. Απόστολος Παπαϊωάννου.

Η δημιουργία ανοικτού εμπορικού κέντρου ΟpenΜallσε σημεία εντός του αστικού ιστούτης Ιεράπετρας με σκοπό την υποστήριξη των επιχειρήσεων αλλά και την ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών για την αγορά της Ιεράπετρας αποτελεί ένα θετικό και σημαντικό βήμα, όπως τόνισαν, που πρόκειται να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην  αναβάθμιση και περαιτέρω υποστήριξη της τοπικής αγοράς, δίνοντας μάλιστα πολύ περισσότερες δυνατότητες στους επιχειρηματίες λόγω της κοινής τους οργάνωσης και της κοινής πολιτικήςμάρκετινγκ.

Στη διάθεση του Δήμου Ιεράπετρας να υποστηρίξει την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας και της Ομοσπονδίας Κρήτης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία των ΟpenΜallαποτελεί ένα νέο τρόπο και παράλληλα ένα νέο δρόμο για το τοπικό εμπόριο σε μια δύσκολη εμπορική εποχή για κάθε περιοχή, όπως και για την Ιεράπετρα.

Η στρατηγική του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, όπως τόνισε, μπορεί να βελτιώσει πολύπλευρα τις συνθήκες στις παραδοσιακές αγορές προσελκύοντας τόσο τον τοπικό καταναλωτή όσο και τον επισκέπτη και κατά συνέπεια μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών που σήμερα αποτελεί ζητούμενο.

Όπως ανέφερε, επικροτώντας παράλληλα τις κινήσεις της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας« Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που ως Δήμος πρόθυμα θα στηρίξουμε, γιατί η επιτυχή υλοποίησή της προσφέρει επιπλέον δυνατότητες για κάθε σημείο του Δήμου Ιεράπετρας»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter