Σε κινητοποίηση προχώρησαν από νωρίς το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο, στέλνοντας μήνυμα για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα.
Στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στήθηκαν μεγάλα καζάνια, όπου βράστηκαν κρέας και πιλάφι, τα οποία διανεμήθηκαν στους πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο για να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, αγρότες και κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία από το δασαρχείο. Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα διέσχισαν την πόλη και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας βρέθηκε, όπως τόνισαν, η απειλή αφανισμού του πρωτογενούς τομέα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είμαστε οι τελευταίοι εναπομείναντες του πρωτογενούς τομέα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι και ευρωπαϊκό. Απειλείται η βιωσιμότητά μας», δήλωσε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Γιώργος Βενιεράκης, ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση «για να συνεχίσουμε να παράγουμε καθαρά προϊόντα».
Πηγή: goodnet.gr


















