Καυγάς Βλαχάκη, Καμηλάκη, Μαρινάκη, για τα τραπεζοκαθίσματα | φώτο & video

0
423

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για το θέμα της παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων. “Κανένας Δήμαρχος και κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να υπογράψει παραχώρηση επιπλέον χώρων, όταν από τον Υπουργό έχει υπογραφεί και έχει τεθεί σε ισχύ η απόφαση για τα 2600 τ.μ”, είπε στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Τάσος Βαμβουκας -Δήμαρχος Χανίων

Publiée par Kriti24 sur mercredi 2 mai 2018

 

Η τοποθέτηση του κ. Βάμβουκα ήταν η αφορμή για τον καβγά που ξέσπασε ανάμεσα στον  Αντιδημάρχο και πρώην Προέδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με το μέλος του Συμβουλίου και καταστηματάρχη του Ενετικού λιμανιού κ. Αντώνη Καμηλάκη.

Οι καταστηματάρχες επιμένουν ότι η αφαίρεση 2000 περίπου τ.μ, από τα διαθέσιμα τετραγωνικά που εκμεταλλεύονταν έως σήμερα στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, δεν ήταν απαραίτητη ούτε επιβάλλεται από κάποιο νόμο.

Δεν συμφωνούν ούτε και με την πρόσφατη απόφαση η οποία τους παραχωρεί 4600 τ.μ, επιμένοντας ότι θέλουν να τους παραχωρηθούν 5000 τ.μ.

“Ακόμη και τα 4600 τ.μ, δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα τα αποδεχτεί το ΚΑΣ, καθώς γι αυτό είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη απόφαση που ισχύει, είναι τα 2600 τ.μ”. ήταν το σχόλιο που έκανε στην παρέμβαση του ο Δήμαρχος Χανίων.  

Όπως θέλετε ερμηνεύετε το νόμο κ. Καμηλάκη!!! Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι ψύχραιμος πλέον με κάποια θέματα! Δεν ξέρουμε δηλαδή όλοι μας τι κάνουμε και ξέρεις εσύ; Λειτουργείς σαν «Δούρρειος Ίππος» εδώ μέσα. Μη μας κοροϊδεύεις! Ούτε τα 4.600 τ.μ. σου αρέσουν! Πέντε άτομα διαφεντεύετα το Λιμάνι! Το ξέρετε καλά αυτό…”, είπε απευθυνόμενος στον κ. Καμηλάκη, ο κ. Μ. Βλαχάκης.

“Όσο και να έχουμε προσπαθήσει και συζητήσει, δεν συμφωνήσαμε ποτέ! Τι συζητάμε αν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις; Βάσει της νομοθεσίας, η μελέτη Ρωμανού – Καλογήρου δεν ισχύει! Ζητήθηκαν κάποια πράγματα που δεν τα κάνατε ποτέ! Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι’ αυτό. Σήμερα ισχύει ο νόμος και τίποτε άλλο! Για δύο χρόνια πρέπει να παγώσετε τα πάντα  Μελέτες χωρίς εγκρίσεις, όπως αυτές που έχετε παρουσιάσει για τα σκίαστρα έως σήμερα, είναι σκαριφήματα, δεν είναι μελέτες”, ανταπάντησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών κ. Σταύρος Μαρινάκης, ζητώντας να “παγώσουν” όλες οι αποφάσεις, για τον περιορισμό των παραχωρηθέντων τετραγωνικών μέτρων στο Ενετικό λιμάνι. 

Σταύρος Μαρινακης-Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών παλιάς πόλης

Publiée par Kriti24 sur mercredi 2 mai 2018

 

“Αφήστε τα 4600, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ισχύσει το 2600”, ήταν το σχόλιο του Δημάρχου Χανίων.

“Εμείς θα τα προσβάλλουμε νομικά”, απάντησε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας προς το Δήμαρχο ότι με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε σε νέες καθυστερήσεις.

“Με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζεται μία κατάσταση, η οποία ισχύει εδώ και δεκαετίες”, σχολίασε ο αντιδήμαρχος κ. Μ. Βλαχάκης.

“Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση που να εξυπηρετήσει και το δημόσιο χώρο και τους καταστηματάρχες”, είπε ο Δήμαρχος Χανίων. “Έτσι καταλήξαμε στα 4600 τ.μ”. “Ένα χρόνο μελετούσαν οι μηχανικοί μας σε συνεργασία και με την αρχαιολογία, για να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα που να βάζει κανόνες στο ενετικό λιμάνι”.

Τελικά το Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση για παραχώρηση 4600 τ.μ, για τραπεζοκαθίσματα στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων

Μειοψήφησαν τα μέλη του ΔΣ Αντώνης Καμηλάκης και Κυριάκος Ζαχαριουδάκης.