Καθαρίζουμε τον Πλατανιά σε μία ημέρα

0
48

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων συμμετέχει, στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού «Let’s do it Greece 2017», η οποία θέτει ως στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Ημερομηνία υλοποίησης της εν λόγω περιβαλλοντικής δράσης έχει οριστεί πανελλαδικά, η Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Στο πλευρό του Δήμου, στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας, συμμετέχουν μία σειρά από φορείς, σύλλογοι, σχολεία, εθελοντικές οργανώσεις και τοπικά συμβούλια, με στόχο να υπάρξει ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και όλων των πολιτών για τον καθαρισμό διαφόρων περιοχών του Δήμου.

Η δράση καθαρισμού στον Δήμο Πλατανιά θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου στις 10.00 πμ (κοινή ώρα έναρξης) και τα σημεία που θα καθαριστούν (με τα σημεία συνάντησης και τους συνεργαζόμενους φορείς) είναι τα εξής:

1. Καθαρισμός ενδοχώρας Πλατανιά (Δρακιανά και γύρω δρόμοι)
Σε συνεργασία με: α) Πολιτιστικό – Αναπτυξιακό Σύλλογο Πλατανιά, β) Σύλλογο Επιχειρηματιών – Καταστηματαρχών Δήμου Πλατανιά “Ο Ιάρδανος”, γ) Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Πλατανιά και δ) Συμβούλιο Δ.Κ. Πλατανιά.
Σημείο Συνάντησης: Πάρκο Δρακιανών
Ώρα συνάντησης: 10:00

2. Καθαρισμός Παραλίας Ταυρωνίτη
Σε συνεργασία με: α) Πολιτιστικό Σύλλογο Ταυρωνίτη, β) Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη και γ) Συμβούλιο Τ.Κ. Ταυρωνίτη.
Σημείο Συνάντησης: Μνημείο Ταυρωνίτη
Ώρα συνάντησης: 10:00 πμ

3. Καθαρισμός Λιμανιού & Παραλίας Κολυμβαρίου
Σε συνεργασία με: α) Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Κολυμβαρίου και β) Συμβούλιο Τ.Κ. Κολυμβαρίου
Σημείο Συνάντησης: Λιμάνι Κολυμβαρίου
Ώρα συνάντησης: 10:00 πμ

4. Καθαρισμός φαραγγιού “Κυδώνι” Καράνου
Σε συνεργασία με: α) Μορφωτικό Σύλλογο Καράνου “Η ΡΙΖΑ”, β) Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά και β) Συμβούλιο Τ.Κ. Καράνου.
Σημείο Συνάντησης: Είσοδος φαραγγιού (Μποριανά), επί επαρχιακής οδού Ορθούνι-Καράνου.
Ώρα συνάντησης: 10:00 πμ

Ο Δήμος Πλατανιά καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν ενεργά την ανωτέρω εθελοντική πρωτοβουλία – συμμετέχοντας σε μία από τις προαναφερόμενες δράσεις καθαρισμού – έτσι ώστε όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι η καθαριότητα και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

term_id; ?>