Καταστροφικό για τους μηχανικούς το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό

0
194

Ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό-φορολογικό των μηχανικών,  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ ΤΔΚ (Νεάρχου 23).

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: “Νέο Ασφαλιστικό – Φορολογικό – Εξελίξεις & Κείμενη Νομοθεσία”:
 Στην εκδήλωση μίλησαν:

Μακέδος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.
Μούζιος Παναγιώτης, Πρόεδρος Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
Βέντζιος Χρήστος, Φοροτεχνικός
Γακίδης Αναστάσιος, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε.

Μετά από ένα γεμάτο τετράωρο ενημέρωσης και διαλόγου τα συμπεράσματα ήταν, σύμφωνα με την κωδικοποίηση που έκανε ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ κ. Λευτέρης Κοπάσης:

*Σχετικά με το ασφαλιστικό ένας ελεύθερος επαγγελματίας αν βγάζει κοντά στις 60 χιλιάδες ευρώ το έτος θα έχει υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές του, ενώ αν βγάζει γύρω στο 10 χιλιάδες θα πληρώσει χαμηλότερες εισφορές, σε κάθε περίπτωση όμως  η σύνταξη που θα πάρει θα είναι λιγότερο από την μισή που θα έπαιρνε παλιότερα.

*Σχετικά με το φορολογικό, είναι καταστροφικό για τους μηχανικούς και σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό, ουσιαστικά προτρέπει στην απόκρυψη εισοδημάτων.

*Σχετικά με το ΤΣΜΕΔΕ το ταμείο των μηχανικών,οργανωτικά μέχρι τώρα επικρατεί απόλυτο μπάχαλο και δεν είχε ληφθεί καμία μέριμνα για τις αλλαγές. 

*Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μηχανικών, αυτές θα αποφασιστούν σε συνδυασμό με το κεντρικό ΤΕΕ. 

*Τέλος έχουν προβλεφθεί αντίμετρα και προσφέρονται ειδικές παροχές για όσους δεν συνταξιοδοτηθούν ποτέ ή καταφέρουν να μην γεράσουν!