Καταργούνται οι έκπτωσεις φόρου από 1/1/2018

0
121

Με στόχο το Δημόσιο να κερδίσει περίπου 68 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή του 2018 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν μείωση εισοδημάτων μέσω της κατάργησης της έκπτωσης 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου. 

Στα χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή σε όσους βρίσκονται στο ύψος του σημερινού αφορολογήτου (8.636 ευρώ για άγαμο χωρίς παιδιά, 8.863 για έγγαμους με 1 παιδί και στα 9.090 ευρώ για έγγαμους με 2 παιδιά), η επιβάρυνση θα είναι ελάχιστη καθώς δεν προκύπτει σημαντικός φόρος για να υπολογιστεί και έκπτωση 1,5%. Όσο ανεβαίνουν όμως τα εισοδήματα τότε οι επιβαρύνσεις γίνονται όλο και πιο αισθητές.

Για παράδειγμα, έστω μισθωτός έχει τον μήνα εισόδημα 1.643 ευρώ, δηλαδή σε ετήσια βάση το ποσό που λαμβάνει είναι 23.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος μισθωτός θα διαπιστώσει σε μηνιαία βάση αύξηση της φορολογίας του κατά 3,6 ευρώ ή ετησίως κατά 51 ευρώ. Αν ο ίδιος φορολογούμενος είχε μισθό της τάξεως των 2.000 ευρώ, τότε η ετήσια πρόσθετη επιβάρυνση θα ανέλθει στα 74 ευρώ (5 ευρώ μηνιαίως).

Παράλληλα, με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στα μέσα του επόμενου έτους θα προκύψουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις και για όσους μέσα στο 2017 είχαν πάρει αποδείξεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες αφού πλέον καταργήθηκε η έκπτωση φόρου που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Από την κατάργηση της έκπτωσης των ιατρικών δαπανών.

Πηγή: CNN.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter