Καταγγελίες από το μοναχό που του έκαναν έξωση από το κελί του

0
583

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του νεαρού μοναχού στον οποίο έκανε «έξωση» από το κελί του η Αστυνομία το μεσημέρι της Κυριακής, από την Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου Χανίων(ΔΕΣ ΕΔΩ).

Οι αστυνομικοί μετά από αίτημα του ηγούμενου της Μονής με τη σύμφωνη γνώμη και της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, πήγαν στη Μονή και άνοιξαν το κελί του μοναχού, μέσα στο οποίο βρέθηκαν αρκετά λατρευτικά αντικείμενα και εκκλησιαστική είδη, τα οποία και θα ελεγχθούν σήμερα από αρμόδια επιτροπή, για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στον ίδιο ή είναι της Μονής.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της τοπικής εκκλησίας έγινε προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι σε αυτήν την υπόθεση, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα από την ΕΛΑΣ, σήμερα οι δικηγόροι του Μοναχού πέρασαν στην αντεπίθεση και με μία γραπτή ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, εξαπολύουν «μύδρους», εναντίον της Μονής και προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες, χαρακτηρίζοντας το Μοναστήρι “τόπο μαρτυρίου” για τον 29χρονο Ιερομόναχο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων του μοναχού:

«Η Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου Χανίων μετατράπηκε σε “τόπο μαρτυρίου” για έναν 29χρονο Ιερομόναχο.

Πρωτίστως, όλως παρανόμως απαγορεύθηκε η είσοδος την Παρασκευή 12/11 στη Μονή, χωρίς να υφίσταται και να του έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου, περιστατικό για το οποίο υπέβαλε μήνυση δίχως καμία καθυστέρηση ίδιο βράδυ, ενώπιον του αξιωματικού υπηρεσίας του Α.Τ.Χανίων και εν συνεχεία διερρήχθησαν εν τη απουσία του οι πόρτες του κελιού που διέμενε ώστε να αναζητηθούν από αγνώστους οικονομικά έγγραφα που “ενοχλούσαν”, πέραν δε αυτών εξαφανίσθηκε από το κελί του χρηματικό ποσό που ειχε δηλώσει εγγράφως στο Α.Τ. Χανίων ήδη από την προηγούμενη, ότι φύλασσε σε αυτό.

Ο ιερομόναχος έχει υποβάλει μήνυση και για την κλοπή και έχει ζητήσει εγγράφως την επέμβαση του ΣΔΟΕ προκειμένου να διεξαχθεί οικονομικός έλεγχος που θα λάβει υπ’όψη συγκεκριμένα στοιχεία.

Η αστυνομία που επενέβη παρουσία Δικαστικού, βρήκε τις θύρες του κελιού του ανοικτές, τους χώρους αναστατωμένους και τα συρτάρια ανοιχτά, ενώ κλήθηκε και η σήμανση μετά από αίτηση μας.

Στο κελί του βρέθηκαν αντικείμενα οπλοκατοχής που δεν ανήκουν στον ίδιο καθότι ο ίδιος δεν είχε δυνατότητα πρόσβασης στη Μονή από προχθές το απόγευμα, αντίθετα με αυτούς που διέρρηξαν τον χώρο όπου διέμενε και αναστάτωσαν το κελί του.

Για τα πρωτοφανή και θλιβερά γεγονότα αυτά έχει ειδοποιηθεί η Εισαγγελία Χανίων, έχει ενημερωθεί εγγράφως η Ασφάλεια Χανίων και η Εκκλησία της Κρήτης καθώς και με αίτηση του ιερομόναχου, το ΣΔΟΕ.

Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη ως νομικοί για όσα πρωτοφανή συνέβησαν, θεωρούμε δε ότι πλέον θα τεθούν πολύ σοβαρά ζητήματα ελέγχου σε σχέση με την οικονομική λειτουργία της Μονής η οποία είχε αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα ελέγχου και στο παρελθόν.

Οι συνήγοροι του, Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης, Κωνσταντίνος Σφυριδάκης, Ιωάννης Ντερμανάκης»