Καταγγελία επίσκεψης σχολείου στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ

0
71

Η ΑΣΕ Ηρακλείου καταγγέλλει τη διεύθυνση του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου που στα πλαίσια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών πραγματοποίησε επίσκεψη στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη

Η Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:

Λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη, νέα δολοφονική επίθεση ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η διευθύντρια του σχολείου οδήγησε τους μαθητές στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ, όπου μάλιστα παρουσίασαν και εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα! Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος αποτελεί τη διέξοδο, όταν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους δεν μπορεί να λύσει διαφορετικά – με εμπορικούς “πολέμους” και αντιλαϊκά μέτρα – τα τεράστια αδιέξοδά του. Αποτελεί τη συνέχιση της πολιτικής που βυθίζει τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί την ώρα που τσακίζει τον ελληνικό λαό, μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ο ανταγωνισμός οξύνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς, αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο η προσπάθεια να εξωραϊστεί το ΝΑΤΟ στις συνειδήσεις των παιδιών και να αποκρυφτεί ο ρόλος του ως μηχανή πολέμου των ιμπεριαλιστών παντού γης, στη διάλυση κρατών και στην επαναχάραξη συνόρων (π.χ. Γιουγκοσλαβία), στην έξαρση των εθνικισμών, στο γκριζάρισμα ζωνών στο Αιγαίο. Αντί να καταδικαστεί και να αποκαλυφθεί ο ρόλος του συσκοτίζεται στα μάτια των μαθητών… γιατί άραγε; Πώς οι συνειδήσεις των μαθητών γίνονται βορά για να ξεπλυθεί το ΝΑΤΟ και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός; Σοβαρές ευθύνες έχουν όμως τόσο ο σύλλογος διδασκόντων όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Κρήτης που έδωσαν την έγκρισή τους να επισκεφθούν εκείνους που αιματοκυλούν τους λαούς!

ü Καλούμε τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΕΕ και στην όποια εμπλοκή της Ελλάδας.

ü Αγωνιζόμαστε για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας που παίζει κομβικό ρόλο για τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Συρίας.

ü Αποδέσμευση της Ελλάδας από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

ü Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Καλούμε στην κινητοποίηση των συνδικάτων του Ηρακλείου ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας την Πέμπτη 19 Απρίλη στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter