Κατάληψη στα λύκεια Ακρωτηρίου και Σούδας για τους πρόσφυγες

0
164

Σε διήμερη κατάληψη προχώρησαν απο σήμερα οι μαθητές των λυκείων Ακρωτηρίου και Σούδας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν σε όσους δεν θέλουν τα παιδιά των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία.

Μία κίνηση συμβολική όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών των Χανίων.

Ανακοίνωση συντονιστικού μαθητών Χανίων με θέμα «Πρόσφυγες στα σχολεία»

«Οι μαθητές που συντελούν το συντονιστικό συμβούλιο μαθητών Νόμου Χανίων,με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν να αντιδράσουν στα τραγικά γεγονότα τα οποία συμβαίνουν στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα, παρατηρούμε γονείς σε περιοχές πανελλαδικώς να αντιτίθενται στην ένταξη των παιδιών των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία. Παρατηρούμε τους ίδιους να επικαλούνται τρομοκρατία και αρρώστιες,και με την πρόφαση αυτή να βάζουν λουκέτα στα σχολεία των παιδιών τους.Παρατηρούμε ανθρώπους να στερούν την παιδεία απο παιδιά που έχουν ζήσει στο έπακρο τον πόνο και τον ξεριζωμό απο την πατρίδα τους.Παιδιά τα οποία προφανώς έχουν λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και δεν έχουν καμία πρόθεση να βλάψουν. Παρατηρούμε,αλλά δεν είναι δυνατόν να μείνουμε αμέτοχοι.

14908274_1343532385679133_4149019663401153821_n

Το συντονιστικό μαθητών Χανίων δηλώνει ότι θα προβεί σε δράσεις αλληλεγγύης με συμβολικό χαρακτήρα.Η αρχή θα γίνει μέσω της μαθητικής πορείας που θα έχει σημείο έναρξης την Αγορά,την Παρασκευή 4/11 στις 11 το πρωί».

Παράλληλα το συντονιστικό όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση θα προσφέρει ρούχα και σχολικά είδη.

«Θα προσφέρουμε ρούχα και σχολικά είδη για τα παιδιά,καθώς και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε τις οικογένειες που το χρειάζονται.

Δηλώνουμε οτι θα βρεθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε πράξη στέρησης εκπαίδευσης για παιδιά προσφύγων, καθώς πρόκειται για πράξη ρατσισμού. Δηλώνουμε ότι οι πράξεις μας αποσκοπούν στην ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στα σχολεία,και οτι μοναδικός μας στόχος είναι η παιδεία να είναι ελεύθερη προς όλους,και όχι επιλεκτική.
Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς,η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.Οι άνθρωποι αυτοί και κυρίως τα παιδιά χρειάζονται πόρτες ανοιχτές και όχι κλειστές».