Καταγγέλλει το Νοσοκομείο Χανίων για το θάνατο της μητέρας του-Τι απαντά ο Διοικητής

0
407

Απάντηση σχετικά με τα όσα καταλογίζονται στους γιατρούς και στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ένας πολίτης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, για τον θάνατο της 60χρονης μητέρας του, έδωσε με ανακοίνωσή του ο Διοικητής του ιδρύματος κ. Μηνάς Βουλγαρίδης.

Ο γιος της άτυχης γυναίκας, υποστηρίζει στην μηνυτήρια αναφορά ότι: «αιτία του θανάτου της μητέρας μου ήταν η εγκατάλειψη και η πλήρης αδιαφορία και ανικανότητα του ιατρικού και εν γένει νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Σ. Χανίων, το οποίο με την πέραν πάσης επιστημονικής και ανθρώπινής δεοντολογίας συμπεριφορά, οδήγησε την αείμνηστη μητέρα μου στο θάνατο.»

Η απάντηση του κ. Μηνά Βουλγαρίδη:

Από τα τοπικά ΜΜΕ λάβαμε γνώση μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε ο γιος συμπολίτισας μας που απεβίωσε στο ΓΝ Χανίων στις 30.10.2018 η οποία στρέφεται «κατά παντός υπευθύνου στο ΓΝ Χανίων». Εξ αιτίας του γεγονότος θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου σε όλη την οικογένεια της θανούσας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου.

Μετά από μια πρώτη διερεύνηση, μπορώ να δηλώσω πως τα γεγονότα όπως περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το ΓΝ Χανίων, την ημέρα της επίσκεψης του Υπουργού κ. Πολάκη, λειτούργησε κανονικά, οι γιατροί όλοι ήταν στις θέσεις τους, χωρίς να αφήσουν κενά στη λειτουργία των τμημάτων τους.

Ειδικά η συγκεκριμένη ασθενής όταν κατέφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξετάσθηκε από ειδικευμένο αναισθησιολόγο, ειδικευμένο χειρουργό και ορθοπεδικό, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εργαστηριακές ακτινολογικές εξετάσεις, αξονικές τομογραφίες κλπ και εισήχθη στην Ορθοπεδική Κλινική αφού της είχε χορηγηθεί από την πρώτη στιγμή η πρέπουσα αγωγή.

Στο διάστημα που παρέμεινε στην Κλινική, ήταν αιμοδυναμικά σταθερή και όταν νωρίς το απόγευμα παρουσίασε ξαφνικά επεισόδιο με απώλεια συνείδησης και ραγδαία επιδείνωση των ζωτικών λειτουργιών της, 5 ειδικευμένοι γιατροί (δυο ορθοπεδικοί, καρδιολόγος, αναισθησιολόγος και εντατικολόγος) για μία ώρα περίπου προσπάθησαν να την επαναφέρουν.

Έτσι ακριβώς έχουν τα γεγονότα τα οποία βεβαίως θα διερευνηθούν από την Ιατρική Υπηρεσία του ΓΝ Χανίων και θα υπάρξει εκτενέστερη αναφορά. Ερωτηματικά όμως προκαλεί η δημοσιότητα και η έκταση που έχει πάρει ένα θέμα πριν καν εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές. Που αποσκοπεί η γενική διαπόμπευση των γιατρών του ΓΝ Χανίων, που κατά γενική ομολογία των συμπολιτών μας, παλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στους πολίτες της πόλης μας;

ΜΗΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ
Διοικητής ΓΝ Χανίων