Καταδικάζει η Ενωτ. Ομοσπ. Αγροτικών Συλλόγων την απόφαση του δικαστηρίου για τα Μπλόκα

0
9

Σε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την απόφαση του δικαστηρίου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, προχώρησε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων. Πρόκειται για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος των αγροτοσυνδικαλιστών για τις κινητοποιήσεις τους στο Μπλόκο της Νίκαιας το 2017.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Με μια απόφαση που θύμισε τα πιο σκληρά χρόνια καταστολής του λαϊκού κινήματος το μονομελές πρωτοδικείο Λάρισας καταδίκασε τους συναδέλφους Ρίζο Μαρούδα πρόεδρο της ΕΟΑΣΝ Λάρισας, και τους Βαγγέλη Μπούτα και Κώστα Τζέλα, Πρόεδρο και Γραμματέα, της ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας αντίστοιχα, για κινητοποιήσεις στο μπλόκο Νίκαιας το 2017, σε 12 μήνες φυλάκιση με 3ετη αναστολή .Η απόφαση βασίστηκε σε νομούς που ποινικοποιούν τους αγώνες του λάου και διατήρησαν ανέπαφους η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες. Σημειώνουμε ότι η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των 3 συνδικαλιστών αγροτών.

Με τέτοιες αποφάσεις ανοίγει ο δρόμος να συρθούν στα δικαστήρια ανά πάσα ώρα και στιγμή ως ηθικοί αυτουργοί εκατοντάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές του εργατικού κινήματος που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η απόφαση αυτή έρχεται σαν συνεχεία της εχθρικής στάσης που κράτησε η κυβέρνηση απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη διάρκεια των φετινών πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Αυτή η απόφαση, όπως και άλλες προηγούμενες, εντάσσεται στα πλαίσια παραπέρα αυταρχισμού και τρομοκράτησης των αγροτών ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των αντίστοιχων ελληνικών κυβερνήσεων. Η αντιλαϊκή πολιτική τους, η άγρια φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα κάθε είδους χαράτσια, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα, οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες και επιχειρούν να συγκεντρώσουν παραγωγή και γη σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών.

Είναι όμως βαθιά γελασμένοι και η κυβέρνηση καθώς και οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοτραπεζίτες που λυμαίνονται τον κόπο μας, ότι με τέτοιου είδους αποφάσεις θα βάλουμε τέλος στους αγώνες μας. Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση σε όφελος των μεγάλων των επιχειρηματικών ομίλων, τόσο θα μεγαλώνουν και θα δυναμώνουν οι κοινοί αγώνες μας ,με τους εργάτες τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι κάθε φορά ο κυβερνητικός διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

• Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των αγροτοδικείων.
• Να πάψουν οι διώξεις, η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, την Ομοσπονδία και να δώσουν ηχηρή απάντηση στις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγώνων μας».