Καταδικάστηκε για τη δολοφονία 16 γατιών με φόλα

0
125
φώτο αρχείου

Με ποινή φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών – με αναστολή – και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ καταδικάστηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο άνδρας, ο οποίος καταγγέλθηκε από γειτόνισσα του ως δράστης της δολοφονίας 16 γατιών με φόλα στο χωριό Γιαννούδι στις 10 Οκτωβρίου του 2015.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε όλα όσα είπε η μάρτυρας, η οποία προχώρησε στην καταγγελία με την συνδρομή του Γιώργου Αστρινού που τότε ήταν πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» καθώς κάμερα ασφαλείας σπιτιού μέσα στον οικισμό είχε καταγράψει τον δράστη να «σπέρνει» τις φόλες περιμετρικά και σε όλο το μήκος της μάντρας της οικίας των γειτόνων του.

Η απόφαση 1420/2016 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου είναι από τις πιο αυστηρές που έχουν επιβληθεί ως τώρα για δολοφονία ζώων στην Κρήτη. Ο κ. Αστρινός εξήγησε στο zoosos.gr πως ο 77χρονος δράστης δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, και η πρόταση του εισαγγελέα – που ήταν καταπέλτης εναντίον του – ήταν να του επιβληθεί 70 μήνες ποινή φυλάκισης και 30.000 ευρώ χρηματική ποινή κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό από την έδρα.

Πλέον και αφού καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, στο οποίο είχε γίνει εξ αρχής η μήνυση, θα ζητηθεί να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία δηλαδή 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που δηλητηριάστηκε με φόλα από τα χέρια του δράστη… δηλαδή 480.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter