“ Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου” , το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο

0
7

Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πόλη του Ρεθύμνου, την Κυριακή10/5.

Η Πλατεία Μικρασιατών, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΚΝΕ, «από νωρίς είχε στολιστεί με αφίσες, με πανό και το μήνυμα του Φεστιβάλ “ Κάψε τα σενάρια και γράψε το δικό σου” και μια σειρά ταμπλό που αφορούσαν την Ε.Ε. και τον χαρακτήρα της, τους αγώνες των μαθητών για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το σχολείο, καθώς επίσης λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο της Σύχρονης Εποχής.

Οι μαθητές και η νεολαία της πόλης όπως και σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν την απάντησή τους στα σενάρια που ετοιμάζουν για αυτούς, ΕΕ, Κυβέρνηση και αστική τάξη, χωρίς αυτούς.
θα κάνουν την διαφορά δεν θα σκύψουν το κεφάλι και θα ψηφίσουν όπως αγωνίζοται, “η πρώτη τους ψήφος θα είναι κόκκινη” , για ισχυρό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παιχνίδι “Πες Βρες για το σχολείο” και συνέχισε με ομιλία συζήτηση από τον Βάγια Βάγια μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με την Λαική Συσπείρωση, όπου αναφέρθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ σε όλους τους νέους για να κάνουν την πραγματική διαφορά και στην ανάγκη η νεολαία να κάνει κριτήριο ψήφου τη ζωή της. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην Ε.Ε και στις επιπτώσεις της πολιτικής της στην ζωή των νέων καθώς και στην ευθύνη που θα έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν στην άνοδο του φασισμού.

Ακολούθησε Hip-Hop συναυλία από νεανικό συγκρότημα, με τραγούδια ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».