Κάλεσμα του υπουργείου Ναυτιλίας στις επιχειρήσεις της Κρήτης να εγγραφούν στην πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο

0
9

Κάλεσμα στις επιχειρήσεις της Κρήτης να εγγραφούν στην πλατφόρμα για το μεταφορικό ισοδύναμο https://metaforikoisodynamo.gr και να λάβουν το Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ώστε να επωφεληθούν από την επιδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους από και προς το νησί, απηύθυνε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας, μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 300.000 νησιώτες στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ έχουν καταχωρηθεί αυτόματα πάνω από 100.000 εισιτήρια μετακινήσεων αυτόν τον μήνα. Επίσης έως σήμερα 12.000 νησιωτικές επιχειρήσεις έχουν εγγραφεί και έχουν λάβει έως και 44% επιστροφή του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους.

Σήμερα ολοκληρώθηκε και η 13η πληρωμή των επιβατών για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά ταξίδια, συνολικού ποσού 1.231.988,34 ευρώ για 28.000 νησιώτες.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η 6η πληρωμή των 53 πρατηρίων καυσίμων, ύψους 586.119,08 ευρώ, που συμμετέχουν στην επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα καύσιμα, με σκοπό τη μείωση της τιμής στην αντλία, μέχρι και 15 λεπτά από το μέσο όρο της Αθήνας.

Ήδη παρατηρείται σημαντική μείωση στις τιμές, κάτω από 2 ευρώ στα περισσότερα νησιά.