Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης – “Ασφάλεια ανάλογα με το εισόδημα”

0
18

Σε πορεία διαμαρτυρίας καλεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές και ανέργους το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών – Ειδών Ζαχαροπλαστικής Χανίων, για το ασφαλιστικό, την Τρίτη στις 10 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. 

“Συνάδελφοι- φισσες

Το Μπαράζ αντιλαϊκών νομοσχεδίων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων δεν έχει τελειωμό.

Ο λαός, δηλαδή η εργατική τάξη και τα σύμμαχα της στρώματα, είναι αυτός που πλήττεται κατά κόρων από τα νομοσχέδια τα οποία έρχονται σε συνέχεια αυτών που έχουν ψηφιστεί όλα τα χρόνια της κρίσης από κυβερνήσεις “σωτήρες” της χώρας μας.

Η ποιότητα ζωής του λαού θα εξακολουθήσει να πέφτει δραματικά, δημιουργώντας κι άλλους φτωχούς, γεμίζοντας συγχρόνως τα ταμεία των ομίλων και τις τσέπες των μεγαλοκαπιταλιστών.

Βασικό μέσω για να δημιουργήσουν ομιλούντα εργαλεία του 21ου αιώνα, τα οποία δεν θα αντιδρούν στα σχέδιά τους αλλά θα υπομένουν είναι η ανασφάλεια. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στοχεύει ακριβώς εκεί.

Το ασφαλιστικό για τον εργαζόμενο σημαίνει επίδομα ασθένειας, ιατρικές εξετάσεις, παροχές υγείας και πρόνοιας. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία κάθε εργαζόμενου στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Το ασφαλιστικό για όλη την οικογένεια είναι η πρόληψη ασθενειών μέσω εξετάσεων, μέσω εμβολίων, αλλά και τα φάρμακα ή η νοσηλεία σε περίπτωση ασθενείας ή ατυχήματος.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία είναι η σύνταξη και πάλι όλες οι παροχές υγείας τους μετά τον εργάσιμο βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής κάθε εργάτη και συνταξιούχου καθώς και των οικογενειών τους.

Με το νέο ασφαλιστικό λοιπόν ξεχνάμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του. Αυτό είναι εν ολίγης το σύστημα των τριών πυλώνων, που επέκτεινε ο νόμος Κατρούγκαλου, σημαίνει 1. ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα δλδ τα επαγγελματικά ταμεία 2. τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και 3. τον λεγόμενο “δημόσιο πυλώνα”, που θα περιορίζεται σε ένα επίδομα στο ύψος της σημερινής “εθνικής σύνταξης” των 300 ευρώ και θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία.

Συνάδελφοι, φισσες

Ο αγώνας έχει ξεφύγει πλέον από τα πλαίσια του δικαιώματος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΟΛΟΙ.

Ανεξάρτητα το φύλλο, την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, τη καταγωγή ή τους φόβους μας πρέπει να οργανωθούμε στα σωματεία και στους συλλόγους που ανήκουμε. Να συζητήσουμε, να μεταφέρουμε τα επακόλουθα του νέου ασφαλιστικού. Να σηκώσουμε το ζήτημα σε κάθε εργοστάσιο και υπηρεσία, σε κάθε σχολή ή γειτονιά. Να πάρουμε άμεσα
απόφαση συμμετοχής στην απεργία. Να είναι από τις πιο μαζικές και οργανωμένες απεργίες των τελευταίων χρόνων, κόντρα και στα νέα μέτρα που θα έρθουν και θα απαγορεύουν ακόμα και τις διαδηλώσεις.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΤΑ ΜΑΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΑΘΟΛΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το δ.σ. του συνδικάτου μας, στηρίζοντας την απόφαση της πανελλαδικής ομοσπονδίας Τροφίμων, Γάλακτος, Ποτών, πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Το συνδικάτο μας χαιρετίζει την απόφαση της γενικής συνέλευσης του εργατικού κέντρου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φλεβάρη, να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό.

Καλούμε όλους και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία της Αγοράς”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Κ ΧΑΝΙΩΝ (ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

“• 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
• ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Δευτέρα γενική απεργία στη Γαλλία και Τρίτη πανεργατική στην Ελλάδα ενάντια στο ασφαλιστικό.

Μητσοτάκης – Μακρόν διαφημίζουν τη συμμαχία τους και είναι αντιδραστική. Αλλά έχουν μπροστά τους το εργατικό κίνημα που δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί. Αυτή είναι η τύχη που επιφυλάσσουμε οι εργάτες, οι γυναίκες και η αριστερά στους καπιταλιστές και στις κυβερνήσεις τους.

Έχουμε δώσει σκληρές μάχες ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που έβαλαν πλώρη να λεηλατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να ανεβάσουν τα συντάξιμα χρόνια, να μειώσουν τις συντάξεις και να καταργήσουν τον 13ο και 14ο μισθό και σύνταξη. Τώρα αυτή η μάχη είναι η πιο αποφασιστική. Ο Βρούτσης δεν διορθώνει το νόμο Κατρούγκαλο όπως υποστηρίζει, αλλά τον κάνει ακόμα χειρότερο. Η μεγαλύτερη επίθεση με πολύ ψέμα. Η απάντηση που θα δώσουμε θα είναι καθοριστική.

Χρειάζεται να ενωθούν όλοι οι αγώνες και να συντονιστεί όλο το εργατικό κίνημα που δίνει μάχες: Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι τράπεζες, ο ΟΤΕ, οι σχολικές καθαρίστριες, οι μετανάστες στον Μαραθώνα και οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα, το αντιρατσιστικό κίνημα που παλεύει για ανοιχτά σχολεία, νοσοκομεία, άσυλο, στέγη και ιθαγένεια σε όλους.

Οι γυναίκες που ξεσηκώνονται για τη φετινή απεργιακή 8 Μάρτη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και γι’ αυτό πρωταγωνιστούν στην οργάνωση της απεργίας για το ασφαλιστικό.

Δεν θα σταματήσουμε στις 18 Φλεβάρη. Πάμε για μια μεγάλη απεργιακή 8 Μάρτη σε όλες τις πόλεις, με συλλαλητήρια και τη στήριξη των συνδικάτων, καλλιτεχνών και θεατρικών ομάδων, για να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια να επιβάλει η κυβέρνηση, η εκκλησία και όλα τα σεξιστικά καθάρματα την υποταγή, τις διακρίσεις, την καταπίεση των γυναικών.

Παλεύουμε μαζί με τα αδέλφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις γυναίκες από το Αφγανιστάν που διαδηλώνουν στη Μυτιλήνη με το σύνθημα «Ελευθερία – το στρατόπεδο της Μόρια είναι Νταχάου». Ενάντια στην κυβέρνηση που θέλει να ανοίξει στρατόπεδα συγκέντρωσης σε κάθε νησί και πόλη, το αντιφασιστικό κίνημα οργανώνει τις μάχες και κλιμακώνει την αντίσταση στις 21 Μάρτη – Παγκόσμιο προσκλητήριο από την Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία, παντού.

Όλοι μαζί στον αγώνα για πανεργατική απάντηση στο ασφαλιστικό σφαγείο του Βρούτση υψώνουμε τον καλύτερο φραγμό στον «ιό» που λέγεται καπιταλισμός και απλώνει επιδημίες, φτώχεια, ρατσισμό και πόλεμο.

• Ελάτε να οργανώσουμε μαζί στους εργατικούς χώρους, στις σχολές και στα σχολεία, στις πλατείες.

• Απεργιακή συγκέντρωση στα Χανιά: 10,30πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς”