Κάλεσμα για διαμαρτυρία τη Δευτέρα για το Flex

0
41

Τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους γονείς να δώσουν δυναμικό παρόν τη Δευτέρα & Οκτωβρίου στη Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων( Υψηλαντων 30) ώστε να απαιτήσουν να μην πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα FLEX, του Υπουργείου Παιδείας

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Αγαπητοί γονείς

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιεί για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα FLEX στα σχολεία, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ. Σε τοπικό επίπεδο βρήκε «άξιο» συμπαραστάτη τον Δήμο Χανίων.

Η σχετική εγκύκλιος που προωθείται στα σχολεία αναφέρει ότι το πρόγραμμα FLEX δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Καθόλου τυχαία αναφέρεται η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Ασία ως περιοχές που υλοποιείται το πρόγραμμα.

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια να μετατρέψουν στα μάτια των παιδιών μας τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Αναρωτιόμαστε ποια κουλτούρα και ποιες αξίες θέλει να μεταλαμπαδεύσει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στους μαθητές μας;

Θα τους μάθει για την ιστορία του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ;
Θα τους μάθει για τους αγώνες εξίσωσης των δικαιωμάτων λευκών και
μαύρων;
Θα τους μάθει για την ενεργό συμμετοχή της Αμερικάνικης Βάσης της Σούδας
σαν ορμητήριο στις επεμβάσεις σε γειτονικές χώρες στην περιοχή μας.
Θα τους μάθει ότι για τους χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες από τα σπίτια
τους την ευθύνη την έχουν οι επεμβάσεις των Αμερικάνων ,του ΝΑΤΟ και της
Ε.Ε.

Ή μήπως θα τους μάθει τις «διαβολικά καλές» αξίες της Αμερικάνικης άρχουσας τάξης για την επιβολή της ισχύος δια πυρός και σιδήρου σε όλο τον πλανήτη; “Φτιάχνω βάσεις, στέλνω στρατεύματα, βομβαρδίζω και αυτά τα ονομάζω ανθρωπιστικές επεμβάσεις, αγώνας για τη δημοκρατία και στα διδάσκω κιόλας σαν αμερικάνικες αξίες…”

Αυτές τις «αξίες» θέλει και αυτή η κυβέρνηση να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές 15 και 16 χρόνων προκειμένου να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Γνωρίζουμε καλά τις αξίες ενός συστήματος που έχει μετατρέψει τα σχολεία κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη, που είναι εξπέρ στον εμπαιγμό και στην χυδαία προπαγάνδα. Στα μάτια των παιδιών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου: Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στην Συρία, στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιρακ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια

Ας ψάξουν άλλου για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Καταδικάζουμε τα προγράμματα αυτά, καθώς και τις συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε συνένοχοι όπως κάνει η πλειοψηφία του δ.σ. της Ένωσης Γονέων Χανίων μην παίρνοντας θέση σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα..

Καλούμε τους γονείς αλλά και τους μαθητές της πόλης μας να δώσουν μαζικό παρών την Δευτέρα 7/10/2019 και ώρα 21:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων( Υψηλαντων 30) και να απαιτήσουμε να μην πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Χανίων εκλεγμένοι
με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων -Ζωης Σταυρος ,Παπαδακης Μανωλης ,Πατσουρακη Ηλεκτρα,Ρηγανακος Φωτης