Καιρός: “Έρχεται” κύμα ψύχους την ερχόμενη εβδομάδα

0
246

Νέα χειμωνιάτικη επιδρομή ετοιμάζει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα, με αλλεπάλληλα ψυχρά κύματα να έρχονται από τα Βόρεια, ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

Διαδοχικές κατεβασίες ψυχρών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη αναμένεται να επηρεάζουν οριακά και κατά διαστήματα τα Βαλκάνια αλλά και τη χώρα μας. Πιο αξιόλογη και ισχυρότερη όμως δείχνει η ψυχρή αέρια μάζα που αναμένεται να κατέβει προς την περιοχή μας προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας 20-21 Ιανουαρίου!

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε δική του ανάρτηση κάνει και αυτός λόγο για ένα νέο κύμα ψύχους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι τελευταίες ενδείξεις θέλουν ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους να μας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες της άλλης εβδομάδας”. Σύμφωνα με τον προγνωστικό χάρτη, το ψυχρό κύμα θα φτάσει μέχρι και την Κρήτη. 

Στην ανάρτησή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

ΗΠΙΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ομαλό πεδίο βαρομετρικών πιέσεων αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες γεγονός που θα μας οδηγήσει σε ήπιες καιρικά καταστάσεις. Δεν θα λείπει βέβαια το κρύο ιδιαίτερα τη νύχτα και νωρίς το πρωί με τον παγετό να μας συντροφεύει για τις επόμενες αρκετές ημέρες και είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΨΥΧΟΥΣ

Οι τελευταίες ενδείξεις θέλουν ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους να μας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες της άλλης εβδομάδας. Στο τελευταίο μας βίντεο και προς το τέλος αυτού μπορούμε να δούμε το βαθύ μπλε χρώμα να κάνει και πάλι την εμφάνισή του προς τη χώρα μας, που σημαίνει ότι μια νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή ενδέχεται να μας απασχολήσει. Μπορεί να μοιάζει μακρινή μια τέτοια εκτίμηση μιας και μεσολαβούν 6-7 ημέρες μέχρι τότε και πολλά μπορούν να αλλάξουν, μακάρι όμως αυτό το χρονικό διάστημα να είναι αρκετό ώστε ο καθένας μας να οργανωθεί προκειμένου σε περίπτωση που επαληθευτούν αυτά τα προγνωστικά σενάρια να μην μιλάμε για νεκρούς και καταστροφές αλλά για όμορφες εικόνες από χιονισμένα τοπία.