Και επίσημα στο Δήμο Χανίων το κτήριο του παλιού ΙΚΑ

0
67

Με 29 ψήφους πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων η σύμβαση παραχώρησης του παλιού ΙΚΑ από τον ΕΦΚΑ στον Δήμο Χανίων.

Υπέρ της αποδοχής της σύμβασης,  ψήφισαν οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σημανδηράκη, ενώ από την παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη, ο ίδιος και οι Νίκος Βλαζάκης, Γιάννης Χατζάκης, Νεκτάριος Ψαρουδάκης και Γιώργος Γεωργακάκης.

Ψήφισαν ακόμη υπέρ οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Μύρων Γιακουμογιαννάκης και Γιάννης Σπυριδάκης.

Από την παράταξη Παπαδογιάννη ο Πέτρος Δρακάκης, Πέτρος Κοκοτσάκης, Βάιος Τελεμένης , Μανώλης Καραγιαννάκης, Μανώλης Φραγκάκης κσι από την παράταξη Αρχοντάκη η Νίκη Αποστολάκη και ο Κώστας Πρωτοπαπαδάκης

Τέλος υπέρ της αποδοχής της σύμβασης ψήφισαν και οι Γιαννης Σαρρής, Μπάμπης Κουρούσης και Βασίλης Λιβάνιος.

Τοποθετήθηκαν, εκτός των επικεφαλής των παρατάξεων και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, με τον Δήμαρχο Χανίων να τονίζει στο τέλος ότι διατυπώθηκαν επιχειρήματα με λογική και όχι παραταξιακή βάση, ενώ κάλεσε να σκεφτούν όλοι το μέλλον της πόλης, με την αξιοποίηση των Ιταλικών Στρατώνων για την εγκατάσταση του νέου Δημαρχείου, την πεζοδρόμηση της Τζανακάκη, τον νέο Δημοτικό Κήπο, ενώ δεσμεύτηκε για ένα κτίριο σύγχρονο με πολλές θέσεις στάθμευσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως απόλυτα συμφέρουσα την σύμβαση, κάτι στο οποίο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, στάθηκε ιδιαίτερα, σημειώνοντας ότι το συνολικό όφελος θα ξεπεράσει τα 3 εκ. ευρώ για 14 χρόνια.

«Η παρούσα συμφωνία είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας επτά μηνών. Οι όροι επαναδιαπραγματεύτηκαν δέκα φορές», σημείωσε ο κ. Ευτύχης Δαμιανάκης.

«Ο ΕΦΚΑ δεν σας κάνει καμία χάρη. Η τιμή είναι αυτή που νοικιάζονται τα κτήρια… Είναι μία κακή συμφωνία… Δεν προσπαθήσατε να βρείτε κάποιο άλλο κτίριο, αλλά βάλατε το δίλημμα Γρηγορίου Ε’ ή παλιό ΙΚΑ, χωρίς καμία εναλλακτική. Και το κτίριο θα φτιάξουμε και θα πληρώνουμε ενοίκιο με τιμή αγοράς», είπε ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης.

«Τα πράγματα εδώ εμφανίζονται σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν είναι δυνατόν να εγκλωβιστούμε σε ένα τέτοιο δίλημμα. Γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσουμε σε ένα τίμημα το οποίο δεν είναι συμφέρον;» σχολίασε ο κ. Τάσος Βάμβουκας.

Για υποκρισία κατηγόρησε ο κ. Γιάννης Σαρρής όσους αναφέρθηκαν σε κακή συμφωνία, ενώ ο κ. Βουρλάκης τόνισε πως έπρεπε να γίνει δωρεάν παραχώρηση, καθώς το κτίριο ανήκει στους ασφαλισμένους των Χανίων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter