Κ. Μητσοτάκης: Θέλω μία μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές

0
33

«Μεγάλη νίκη» που θα σηματοδοτήσει το τέλος της κυβερνητικής προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένει η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, όπως ξεκαθάρισε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, στο Open. Τάχθηκε υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών της Ν.Δ. με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, αλλά ταυτόχρονα χαρακτήρισε «κούφια, παρωχημένη και ρετρό» την αναφορά της Φώφης Γεννηματά σε ενδεχόμενη «παλινόρθωση της Δεξιάς».

«Θέλω μια ευρεία νίκη» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι ο στόχος του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι τόσο η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και μια ψήφος εμπιστοσύνης στη Ν.Δ. για την επόμενη μέρα. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι μια μεγάλη διαφορά στο εκλογικό ποσοστό Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την πολιτική νομιμοποίηση προς το κόμμα του για την επόμενη μέρα. Επανέλαβε δε ότι, ανεξάρτητα από το αν θα είναι ή όχι αυτοδύναμη η Ν.Δ., ο ίδιος θα επιδιώξει πολιτικές συγκλίσεις.

Ερωτηθείς για τις δυνάμεις με τις οποίες αναμένεται να συνεργαστεί, ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά φωτογράφισε το ΚΙΝΑΛ. «Θα συνεργαστούμε με τις φιλοευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις που πιστεύουν ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές» είπε, αλλά στη συνέχεια άσκησε και κριτική στη Φώφη Γεννηματά για τις αναφορές της κατά της «παλινόρθωσης της Δεξιάς».

«Δεν μπορώ να μην υπενθυμίσω στην κυρία Γεννηματά ότι είχε συγκυβερνήσει πολύ πρόσφατα με τη Ν.Δ.» είπε και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σύνθημα ακούγεται «ολίγον κούφιο, ολίγον παρωχημένο, ίσως βγαλμένο από μια ρετρό αντίληψη για την πολιτική». Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε, όμως, πολύ πιο σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον μνημονιακότερο των μνημονιακών πρωθυπουργών» και εκτίμησε ότι στην κάλπη θα υποστεί «μια σφοδρή αποδοκιμασία».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία, υποστήριξε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών σε επίπεδο ψυχολογίας είναι οι χειρότερες απ’ ό,τι ήταν πριν έναν χρόνο». «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον θα έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών» πρόσθεσε.

Υποστήριξε δε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα δεχόταν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, θέλω να είμαι ξεκάθαρος, αλλά το όνομα Κόκκαλης συμβολίζει τη διαπλοκή στην Ελλάδα» ανέφερε.

naftemporiki.gr