Κ. Μητσοτάκης: Δέσμευση για αύξηση κατώτατου μισθού| video

0
54

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του τριήμερου 12ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που άρχισε την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». «Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θέλω να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα, την αναγέννηση της Ελλάδας. Αξίζουμε καλύτερα! Μπορούμε! Ελλάδα μπορούμε!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Φύγετε μια ώρα αρχύτερα». Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!»», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση», συμπλήρωσε.

«Αυτό είναι το τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές. Μια αλλαγή για την οποία όλοι σας έχετε εργαστεί σκληρά αυτά τα τρία χρόνια. Και σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό!» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την έναρξη της ομιλίας του στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έχει ως σύνθημα το «Ελλάδα, Μπορούμε».

Το συνέδριο της ΝΔ ξεκίνησε στις 19:15 με προβολή βίντεο – αφιερώματος στον ιδρυτή του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στους διατελέσαντες και εν ενεργεία προέδρους της παράταξης (Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γιώργο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη).

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδου της Νέας Δημοκρατίας:

«Το συνέδριό μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, που μπορεί να ένιωθαν ότι τους είμαστε τελείως ξένοι, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση.

«Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην μας αποδέχονται ακόμα πλήρως. Όμως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον επιλογή γι’ αυτούς. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί τέως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Πολίτες καλής προαίρεσης που ξέρουν ότι εξαπατήθηκαν. Ότι προδόθηκαν οι ελπίδες τους, τα όνειρά τους», συμπλήρωσε.

«Φίλοι από άλλους πολιτικούς χώρους που, πάνω από όλα,αναζητούν τη σταθερότητα και την υπεύθυνη διακυβέρνηση. Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας. Όλους αυτούς πρέπεινα πείσουμε ότι υπάρχει ελπίδα για μια θετική πολιτική πρόταση που μπορεί να ενώσει ξανά όλη την Ελλάδα μετά από μια μακρά περίοδο διχασμού, μαρασμού και απαισιοδοξίας», συνέχισε.

Παράλληλα με τις κεντρικές εργασίες του συνεδρίου θα εξελίσσεται και «το παράλληλο πρόγραμμα» που διοργανώνουν οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας, το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η ΟΝΝΕΔ και το Μητρώο στελεχών, με τοποθετήσεις για ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος:

Την ανεργία των νέων
Τη συμμετοχή των νέων στα κοινά με σεμινάρια που αφορούν τόσο την επικοινωνία και τα ΜΜΕ όσο και τα Μέσα Κοινωνικής
Δικτύωσης
Το bullying
Το brain drain
Τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας