Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία – Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα»

0
16

Επανέρχονται σταδιακά η αισιοδοξία και τα χαμόγελα στην ελληνική κοινωνία, καθώς κάθε εβδομάδα χαλαρώνουν όλο και περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, προχωρά με γοργά βήματα το εμβολιαστικό πρόγραμμα και συρρικνώνονται οι «σκληροί» αριθμοί διασωληνωμένων και θανάτων λόγω Covid.

Εδώ και μερικές ημέρες, η εστίαση ανέβασε ξανά ρολά -έστω και με συγκεκριμένα μέτρα, από την προηγούμενη Παρασκευή καταργήθηκαν τα sms που περιόριζαν τις αγοραστικές επιλογές των καταναλωτών, ενώ «άνοιξαν» και πάλι οι περιφερειακές μετακινήσεις. Αυτή η άρση των περιορισμών φαίνεται πως έχει επιφέρει χαλάρωση σε αρκετό κόσμο, με εικόνες συνωστισμού και κορωνοπάρτι να προκαλούν ανησυχία σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους για ενδεχόμενο πισωγύρισμα.

Αυτή ακριβώς την ανησυχία εξέφρασαν το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σωτήρης Τσιόδρας, στη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. «Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

«Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης τόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.