Ισχυρό ΠΑΣΟΚ από τις κάλπες, ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης από τα Χανιά | φωτο και video

0
264

Σε συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, στον Πεζόδρομο της οδού Μουσούρων, στον Κάτωλα, μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο πλαίσιο ομιλίας του στα Χανιά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επίκληση του στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

«Απευθύνθηκε στους φίλους του ΠΑΣΟΚ, σε όλους εσάς, λέγοντας ότι “για αλλού κινήσαμε και άλλους σας πάω”. Ποιος τα λέει αυτά; Αυτός που ξεκίνησε το 2019 ευαγγελιζόμενος ένα σύγχρονο επιτελικό κράτος και κατέληξε να προΐσταται ενός επιτελικού παρακράτους. Ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, ο πρωταθλητής στην διαφθορά, ο πρωταθλητής των μετακλητών υπαλλήλων, που πληρώνονται από τους φόρους σας. Αύριο, μάλιστα, δημοσιεύεται συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα όπου δείχνει την πραγματική του εμμονή και την πραγματική του αγωνία. Η αγωνία του είναι μόνο μία: Να μην αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, γιατί γνωρίζει καλά ποιος είναι ο αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζει, επίσης, καλά ότι αν δεν ήταν ο κ. Τσίπρας αξιωματική αντιπολίτευση, ήδη η κυβέρνηση του θα αποτελούσε παρελθόν υπό το βάρος των σκανδάλων των τελευταίων μηνών. Ο μόνος που τον κρατά όρθιο, είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, μια αντιπολίτευση χωρίς έρμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Πήρα εντολή από 270.000 φίλους και φίλες της Δημοκρατικής Παράταξης. Έχω δεσμευτεί ότι δεν θα τους κάνω τη χάρη να έχουν αρχηγό δεκανίκι. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως πρωταγωνιστής. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Ένα “εύκολο” ΠΑΣΟΚ, έναν “στρατηγικό σύμμαχο”. Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορία, κοινωνική ρίζα και αξιοπρέπεια. Θα μιλάει τον λόγο της προόδου και της αλήθειας χωρίς να μετράει το κόστος» συμπλήρωσε.

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:«Ακούω τους επικοινωνιακούς βραχίονες του κ. Τσίπρα να μιλούν για “εκβιαζόμενους” και για “πιασμένους”. Εμείς μόλις υπήρξε ηθικό ζήτημα, την επόμενη ημέρα όποιος είχε προσβάλει τον ελληνικό λαό, τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων μας. Ποιος είναι ο “πιασμένος” και ο “εκβιαζόμενος”; Είναι αυτός, που ο κολλητός του καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο αλλά αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει να κοσμεί τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αγωνιζόμαστε απέναντι σε δύο επικίνδυνα συστήματα εξουσίας. Που αντί για ενότητα και προοπτική, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια και επιλέγουν μόνο τον διχασμό και την τοξικότητα. Αντί για ελπίδα, επενδύουν στον φόβο. Δεν διστάζουν να επιστρατεύσουν το ψηφιακό τους παρακράτος για να κατακτήσουν την εξουσία. Λέω, λοιπόν, κι εδώ από τα Χανιά, από την πατρίδα μας την Κρήτη: Μην ενδώσετε στην τρομοκρατία και τον φόβο. Επενδύστε στην ελπίδα και την προοπτική για εσάς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Θυμηθείτε ποια είναι η παράταξη, που έδωσε αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό. Ποια είναι η παράταξη, που έφτιαξε τα μεγάλα έργα. Ποια είναι η παράταξη, που έφερε την ποιοτική δημοκρατία και ποιοι είναι εκείνοι, που μας καταδικάζουν σε μια χώρα χαμένων ευκαιριών» κάλεσε τους ψηφοφόρους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και έθεσε το εκλογικό διακύβευμα: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε για να χαλάσει τα σχέδια της εγχώριας ελίτ, που θέλει ισχυρό τον Μητσοτάκη και χορηγό τον Τσίπρα. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ισχυρός λαός. Αυτοί είμαστε. Το λαογέννητο Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου αγκαλιάζει ξανά τις αγωνίες, τις ελπίδες και την προοπτική κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Αναφορικά με την ομολογία του Πρωθυπουργού για παράνομη παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από την ΕΥΠ, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Περιμένω η Δικαιοσύνη να καλέσει την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, που με χρέωσε ως “εθνικό κίνδυνο” για να “νομιμοποιήσει” την παρακολούθησή μου στη διάρκεια των δημοκρατικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θα είμαστε η παράταξη, που θα εγγυηθεί το τέλος αυτής της θεσμικής παρακμής. Δεν ξεχνά ο λαός τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει συντήρηση. Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να αποδείξουμε ότι αυτή η παράταξη, με την αναγέννηση της, θα δείξει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας και όχι βέβαια οι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας».

«Αυτή η παράταξη με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θέλει να αλλάξει ξανά την Ελλάδα. Αλλά τι είναι η λέξη Αλλαγή; Είναι ένα σύνθημα για να τσακωνόμαστε ποιος θα το βάλει πρώτος πίσω του, στη σημαία του ή στον λόγο του; Καλώ όλες τις γενιές της χώρας να θυμηθούν τη σύγχρονη ιστορία. Ποιοι έφτιαξαν τα δημόσια νοσοκομεία. Ποιοι στήριξαν τη δημόσια Παιδεία. Ποιοι έκαναν τα μεγάλα έργα. Ποιοι προχώρησαν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις: ΑΣΕΠ, Διαύγεια, Ανεξάρτητες Αρχές. Ποιοι έβαλαν την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποιοι έκαναν τον ελληνικό λαό να ζει χωρίς διακρίσεις για πολιτικά φρονήματα, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταξική θέση; Είναι αυτή εδώ η παράταξη. Είναι το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό ζητώ να εμπιστευτείτε την παράταξη των μεγάλων αλλαγών και όχι τα κόμματα που έβαλαν εμπόδια στον Αντρέα Παπανδρέου για αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Και μάλιστα έχουν το θράσος να θέλουν να τον καπηλευτούν. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να καπηλευτούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί αυτή η παράταξη, αυτό το λαογέννητο κίνημα, είναι το παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι το παιδί του λαϊκισμού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης συγκυβερνά με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Φιλελεύθερος το παίζει, αλλά τα τρία κορυφαία Υπουργεία τα έχουν τα “παιδιά” του Καρατζαφέρη. Ο κ. Τσίπρας έχει προοδευτικούς, κεντροαριστερούς στα ψηφοδέλτια του; Βρείτε μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ έναν ακροδεξιό και να τα συγκρίνουμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη είναι η προοδευτική δύναμη της χώρας, γιατί δεν έχει υποψήφιους, κ. Τσίπρα, ούτε Αντώναρους ούτε τα “ορφανά” του Καμμένου. Μαθήματα προοδευτισμού στο κόμμα σας, όχι στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου» έκανε την αντίστιξη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

 

 

Στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτες του κόμματος στα Χανιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχοι του Νομού, αυτοδιοικητικοί και αρκετός κόσμος. 

 

,

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter