Ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ έξω από το υπουργείο Εξωτερικών – Φόβοι για 20 νεκρούς

0
24

Δυνατή έκρηξη ακούστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αφγανιστάν, κοντά στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών στο κέντρο της Καμπούλ, όπως μετέδωσε το Al Jazeera.

Σύμφωνα με το AFP, υπάρχουν φόβοι για περισσότερους από 20 νεκρούς.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκρηξη που σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη ήταν σε εξέλιξη συνάντηση της κινεζικής αντιπροσωπείας με τους Ταλιμπάν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Την Πρωτοχρονιά, έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καμπούλ βρίσκεται κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας και το υπουργείο Εσωτερικών.

Αν και οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί από τον Αύγουστο του 2021, όταν κατέλαβαν και πάλι την εξουσία, στη χώρα έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις, την ευθύνη για κάποιες από τις οποίες ανέλαβε το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 12 Δεκεμβρίου το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων σε ξενοδοχείο της Καμπούλ όπου διέμεναν Κινέζοι επιχειρηματίες. Πέντε πολίτες της Κίνας είχαν τραυματιστεί από την επίθεση αυτή, στη διάρκεια της οποίας ένοικοι του ξενοδοχείου πήδηξαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν, ενώ ξέσπασε και πυρκαγιά στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter