Ειρωνική δήλωση του Τούρκου «πρέσβη» στα Κατεχόμενα για τον Αλέξη Τσίπρα

0
42

«Ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Τούρκος «πρέσβης» στο ψευδοκράτος, Ντεριά Κανμπάι, επειδή «εκείνα τα χρόνια πιθανόν δεν ζούσε ακόμα ή ήταν πολύ μικρό μωρό. Δεν θυμάται πως από τη δική του χώρα ήρθε εδώ ένας δολοφόνος και από τη δεκαετία του 1950 διενεργούσε εγκλήματα» εννοώντας τον Γρίβα.

Ο κ. Κανμπάι δέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του συνδέσμου οικογενειών «ηρώων» και αναπήρων πολέμου, υπό τον Ερτάν Ερσάν, ο οποίος είπε ότι η επίσκεψή τους στον Τούρκο “πρέσβη” πραγματοποιείται με την ευκαιρία της του εορτασμού της 43ης επετείου του συνδέσμου την εβδομάδα 23-28 Ιανουαρίου. “Με την Τουρκία ήμαστε όπως το κρέας και το νύχι”, δήλωσε ο Ερσάν καταδικάζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Για το Κυπριακό ο Ερσάν είπε ότι υποστηρίζουν την αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο καθένας να ζει στο δικό του “κράτος” και τάχθηκε υπέρ της μη εγκατάλειψης των τουρκικών εγγυήσεων. “Δεν ξεχάσαμε τα όσα περάσαμε”.

Πηγή: protothema.gr