Ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση στην Ιεράπετρα

0
156

Βιώσιμη διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων και ανακύκλωση τα κεντρικά θέματα της ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Ιεράπετρας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και παράλληλα για ζητήματα και τεχνικές ανακύκλωσης και με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στον Δήμο Ιεράπετρας, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Περιβάλλοντος διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Αποβλήτων στον Δήμο Ιεράπετρας» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016.

Με ιδιαίτερες δράσεις να πλαισιώνουν τη διοργάνωση, καινοτομία αποτελεί η παρουσία για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα του Λούνα Παρκ της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Με το σύνθημα «Τα παιδιά παίζουν και ανακυκλώνουν στο Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης 400 περίπου μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Ιεράπετρας, υπό τον συντονισμό της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου και του προέδρου της κ. Ηλία Νταραρά, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου το Λούνα Παρκ που θα στηθεί στην παραλιακή πλατεία και να συμμετάσχουν σε διάφορες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ανακύκλωσης.

Παράλληλα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στη συνεδριακή αίθουσα του Δήμου Ιεράπετρας «Μελίνα Μερκούρη» οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από ειδικούς του χώρου για πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων και θέματα ανακύκλωσης που εφαρμόζονται σε άλλες πόλεις, αλλά και στην Ιεράπετρα.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και συντονιστής της ημερίδας, κ. Αργύρης Πανταζής « Απώτερος σκοπός της εν λόγω διοργάνωσης που οργανώνει η Δ/νση Καθαριότητας & Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας είναι η ενημέρωση αλλά παράλληλα και η ευαισθητοποίηση για ζητήματα που οφείλουν να απασχολήσουν όλους μας.

Ο τομέας της καθαριότητας είναι ένας πολυπαραγοντικός τομέας που απαιτεί σε κάθε περίπτωση συνεργασία μεταξύ της αυτοδιοίκησης και των πολιτών προκειμένου να επιτυγχάνεται το βέλτιστο κάθε φορά αποτέλεσμα.

Θέλοντας να δουλέψουμε για αυτή την πολυπαραγοντική σχέση, να ενημερώσουμε αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες του Δήμου μας, ξεκινώντας μάλιστα από μικρές ηλικιακές ομάδες, φιλοξενούμε για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, ενώ έχουμε την τιμή να υποδεχτούμε στον Δήμο μας αξιόλογους εισηγητές ειδικούς του χώρου, στην προσπάθειά μας να γνωρίσουμε και να αναπτύξουμε και στον Δήμο μας επιτυχημένες πρακτικές» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

α μέρος

9:30 – 13:30 Ψυχαγωγικές & Εκπαιδευτικές Δράσεις «Τα παιδιά
παίζουν και ανακυκλώνουν στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της
Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)», ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

β μέρος

18:00 -18:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ, ΑΙΘΟΥΣΑ Μ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ
18:30 -18:50 Έναρξη Εργασιών, Χαιρετισμοί:
-Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θ.Καλαντζάκης
-Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κρήτης
-Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Α. Πανταζής

18:50 -19:00 Προβολή Βίντεο Ε.Ε.Α.Α.
19:00 -21:00 Εισηγήσεις
19:00 -19:20 Τ.Χαριτοπούλου, Δ/ντρια Εναλλακτικής Διαχείρισης
ΕΟΑΝ «Ο ρόλος του ΕΟΑΝ στην Ανακύκλωση –
Εμπειρίες & Προοπτικές»
19:20 -19:35 Α. Πανταζής, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας &
Περιβάλλοντος Δήμου Ιεράπετρας, «Διαχείριση
Αποβλήτων στον Δήμο Ιεράπετρας. Γιατί πρέπει να
Ανακυκλώνουμε»
19:35 –19:50 Μ. Προϊστάκης, Δ/ντης Υπηρεσίας Καθαριότητας
Δήμου Ιεράπετρας, «Κόστη Διαχείρισης Αποβλήτων
στον Δήμο Ιεράπετρας»
19:50 -20:05 Κ. Πατεράκης, Αν. Γεν. Δ/ντης ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ,
«Βιώσιμη Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων
από τη ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ ΟΤΑ στα Χανιά»
20:05 -20:25 Α. Ρεμούνδου, Στέλεχος Δ/νσης Εναλλακτικής
Διαχείρισης του ΕΟΑΝ, «ΟΤΑ και Ανακύκλωση: Μια
πολυπαραγοντική εξίσωση»
20:25: 20:40 Ν.Μαυράκης, Σύμβουλος Διαχείρισης Αποβλήτων,
«Συνοπτική Παρουσίαση Τοπικού Σχεδίου
Διαχείρισης Αποβλήτων Ιεράπετρας»

20:40 -21:00 Τοποθετήσεις – Συζήτηση – Συμπεράσματα